Wendy Webb – Step Out Of Line
Door op 13 januari 2017

Artiest: Wendy Webb
Album_title: Step Out Of Line
Genre: Singer-songwriter, folkpop
Release_date: 01/13/2017
Label: Spooky Moon Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3512989
Step Out Of Line Wendy Webb
4
4

De voorganger This Is The Moment bevatte al van dat verfijnde balladewerk en dat is weerom het geval op de nieuwe langspeler van Wendy Webb, die met uitzondering van de in het naburige Franklin ingeblikte openingssong Talk To Me, in Nashville tot stand kwam. Geen gesofisticeerde studio maar de huiskamer, waar het merendeel van de songs met vakkundige hulp aan de schrijftafel van co- producer Mark Keller ruipten, werd regelmatig door gereputeerde studiolui bezocht.

Zo legt het fraaie trompetje van Wayne Jackson mooie accenten in de titelsong, wellicht het laatste wapenfeit van de legendarische sessieman bij Stax.  De stichter van de Memphis Horns overleed vorig jaar on juni. Wendy ruilt in de helft van de songs haar akoestische gitaar om voor een elektrisch pianootje. In Destiny’s Muse flankeert de zwoele sax van Jim Horn de pedal steel van Dan Dugmore, actief bij Linda Ronstadt, James Taylor en andere gerenommeerde Westcoast folks, is overigens alomtegenwoordig met akoestisch en elektrische gitaarpartijen. Mexico is een andere meeslepende parel met Wendy aan de piano.

Camden Town wordt dan weer voortgestuwd door het orgeltje van Mark T. Jordan en episch snarenwerk van David Grissom. Ongetwijfeld verdienen de fijne songs van Wendy Webb deze eersteklas behandeling.

Echt mooi en bijzonder wordt het als de chanteuse zich even met haar pianootje in de huiskamer afzondert voor een sobere, diep doorvoelde interpretatie van Girl From The North Country Line met enkel de fluisterende pedal steel van Dugmore subtiel op achtergrond of het  door cello en wonderlijke zang ingekleurde intimistische Where Are We Going Now My love.

Tracklisting Step Out Of Line:

  1. Talk To Me
  2. Step Out Of Line
  3. Freedom
  4. Destiny’s Muse
  5. Mexico
  6. Camden Town
  7. Magician Holiness
  8. In The Night
  9. Girl From The North Country
  10. Where Are We Going Now, My Love