Water and Sand – Water and Sand
Door op 20 november 2016

Band: Water and Sand
Album_title: Water and Sand
Genre: singersongwriter folk
Release_date: 09/30/2016
Label: Blue Rose Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3582540
Water and Sand Water and Sand
4
4

Todd Tibaud ontdekten we midden jaren negentig bij The Courage Brothers.  De getalenteerd songwriter uit Vermont  blijft ook in zijn vanaf ‘97 verspreide solowerk trouw blijft aan zijn muzikale visie. Met zijn warme stemtimbre en weet hij een aangename, familiaire sfeer op te roepen. De in Cincinnati residerende Kim Taylor is op haar beurt een bevlogen componiste en vertolkster. Haar songwerk is in menige TV Show te beluisteren,  meer recent nog in Stella , een  Britse dramareeks  Kim beleefde haar acteerdebuut in I Used To Be Darker, waarin ze in de huid kruipt een muzikante en moeder

Het is overigens naar aanleiding van een filmfestival dat twee jaar geleden in het plaatsje Keene in New Hampshire plaatsvond dat de oude vrienden elkaar terug ontmoeten en samen musiceerden voor filmregisseurs en bezoekers die de première van enkele songs beleefden. Ze hielden contact en kwamen opnieuw samen in Massachusetts in de studio van producer Sean Staples, een mandolinespeler die eerder met Thibaud samenwerkte. Water And Sand is de naam van het project en er is nu een titelloze langspeler.

Twee fraaie stemmen begeleid door akoestische gitaren en wat toetsenwerk, sporadisch duikt een steelgitaar op, in Taylors  Long Haul Love is dat een fiddle en in Feet Of God komt daar een harmonica bij.  Op die sobere soundtrack brengen Thibaud en Taylor beurtelings songs die hun diepere zielenroerselen blootleggen, Hard Side Of love en My Amends zijn adembenemend mooie duetten. Het is die intimistische wisselwerking tussen die dit muzikale koppel die de fijne en vooral minder aangename momenten in een relatie portretteert in een ontroerend folk-formaat dat meerdere luisterbeurten vraagt.

Tracklisting Water and Sand:

 1. Far and Fallen
 2. All I Wanna Do
 3. Feet Of God
 4. My Amends
 5. Beauty and Cost
 6. Long Haul Love
 7. Hard Side of Love
 8. Speak At Last
 9. Before I Disappear
 10. Stars Will Guide Us
 11. Water and Sand

Written in Music Nieuwsbrief