Walter Salas-Humara – Work: Part Two
Door op 10 oktober 2017

Artiest: Walter Salas Humara
Album_title: Work: Part Two
Genre: singersongwriter rootspop
Release_date: 06/08/2017
Label: Blue Rose Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3700583
Work: Part Two Walter Salas Humara
4
4

Vorig jaar bladerde Walter Salas Humara op Work: Part One al even door het repertoire van The Silos. De tweede lading bevat opnieuw herwerkte, akoestische versies en weerom tekent Texaan Rich Brotherton, vaste gitarist van Robert Earl Keen en betrokken bij talloze projecten in de Austin scène voor de productie. Bovendien verrijkt Brotherton  de ritmische gitaarspinsels van Salas-Humara met inventief snarenwerk op akoestische gitaar, mandoline en dobro.

De speelse, gestripte heropnamen tonen nog eens nadrukkelijk de sterkte aan van  songwerk uit de vroege Silos periode toen Humara  nog met Bob Rupe samenwerkte. De oudste song, het uit midden jaren tachtig daterende A Few Hundred Thank You’s huppelt op verfijnde mandolineklanken en de schorre zang van Humara wordt door harmonische zang ondersteund.

Een accordeon zorgt voor sfeervolle accenten in het op een vinnig tempo passerend My Big Car met halfweg een knappe fingerpicking solo. My Big Car is van Hasta La Victoria! afkomstig. Die destijds, in het zog van lichtjes fantastische voorgangers als Cuba en de titelloze opvolger, onderschatte langspeler van The Silos is  hieroverigens met liefst drie tracks vertegenwoordigd. De opener, het door de viooltandem Marry Rowell en Maddy Brotherton en de piano van Kathy Btotherton in een fraai kamerorkest arrangement gehulde Find A way en de afsluiter Miles Away complementeren een fijn trio.

Er komen nog andere vergeten parels bovendrijven zoals The Sounds Next Door het op dobro drijvende  The Only Story I Can Tell, een eerbetoon aan de liefde en in het uit dezelfde periode daterende Here’s To You schuilt warempel een dwarsfluitsolo in de prachtige outro. Evenmin als op het eerste deel van Work ontbreekt een meer gepersonaliseerde ode aan al dan niet onbereikbare dame, een vaste gewoonte van de songsmid zo krijgen we Picture Of Helen voorgeschoteld. Work: Part Two illustreert andermaal de tijdloze klasse van Salas-Humara’s repertoire.

Tracklisting Work: Part Two:

  1. Find A Way
  2. A Few Hundred Thank You’s
  3. My Big Car
  4. The Only Story I Tell
  5. All Falls Away
  6. The Sounds Next Door
  7. Here’s To You
  8. Start The Clock
  9. Picture Of Helen
  10. Miles Away