Verzamelalbum Seasick Steve op komst
Door op 01 november 2011

Album_title: Walkin' Man
Genre: roots, rock, blues, country
Label: Warner

Seasic Steve - Walkin' ManVóór 2007 had vrijwel niemand nog van hem gehoord. Maar daar kwam met het album Doghouse snel verandering in. Toen brak de zestiger Steve Wold, nu beter bekend als Seasick Steve, door met zijn opwindende country blues, gespeeld op zelfgemaakte gitaren en gezongen met een ruwe strot.

In de jaren die volgden bracht Seasick Steve nog een viertal albums uit. Hij won een MOJO Award en trad in op in zalen van formaat, waaronder de Royal Albert Hall. Steve schopte het zelfs tot festivals als Latitude en  Glastonbury en werkte samen met grote namen als Nick Cave, Jack White en Dave Grohl. Het vorig jaar verschenen You Can’t Teach An Old Dog New Tricks bewees onomstotelijk dat het vuur in Steve nog niet is gedoofd.

Nu is er dan het terechte verzamelalbum. Op 11 november verschijnt Walkin’ Man: The Very Best of Seasick Steve op cd en cd/dvd. Het album bevat bevat 21 nummers die een prachtig overzicht van zijn indrukwekkende oeuvre bieden. ‘Oude’ favorieten als Started Out With Nothin, Diddley Bo, Dogs House Boogie, Don’t Know Why She Loves Me But She Do en St. Lewis Slim ontbreken niet maar ook repertoire van het eerdergenoemde You Can’t Teach An Old Dog New Tricks is terug te vinden op deze verzamelaar.

De deluxe editie bevat naast de cd een dvd met daarop het concert dat Seasick Steve in Brixton Academy gaf en een 35 minuten durende documentaire getiteld Bringing It All Back Home. In deze documentaire is Steve te zien in zijn eigen omgeving en vertelt hij over zijn leven voor en na zijn grote doorbraak in de muziekindustrie.

Tracklisting Walkin’ Man: The Very Best of Seasick Steve:

 1. Dog House Boogie
 2. Cheap
 3. I Started Out With Nothin’
 4. Diddley Bo
 5. Thunderbird
 6. Happy Man
 7. Cut My Wings
 8. Treasures
 9. St Louis Slim
 10. 8-Ball
 11. Don’t Know Why She Loves Me But She Do
 12. Walkin’ Man
 13. You Can’t Teach An Old Dog New Tricks
 14. Fallen Off A Rock
 15. The Banjo Song
 16. Never Go West
 17. My Donny
 18. Prospect Lane
 19. Xmas Prison Blues
 20. That’s All
 21. Dark

Written in Music Nieuwsbrief