Van Morrison headliner op Blues Peer
Door op 30 april 2018

Eerder maakten de organisatoren naast John Hiatt al de komst van zwarte bluesman Kenny Neal bekend. Nu is daar een exclusief concert van Van Morrison aan toegevoegd. The Belfast Cowboy trad al eerder aan op het Peerse podium. Beginjaren negentig toonde hij zich al van zijn humeurigste kant en tijdens zijn laatste passage in Peer en in 2010, genereerde hij nog een akelig fluitconcert na het sluiten van de tapkranen.

De afgelopen tijd is Morrison uiterst productief na het uit 2016 daterende Keep Me Singing, nog eens een langspeler met werk eigen signatuur, graaft hij met Roll With The Punches en Versatile in het verleden met herinterpretaties van blues, jazz  en R&B. Onlangs werd daar met de samenwerking met trompetter en orgelman Joey DeFrancesco nog een derde langspeler aan toegevoegd  You’re Driving Me Crazy toont een fraaie combinatie van met DeFrancesco tot stand gekomen composities en herwerkte jazzstuff.

Van’s wegen blijven ondoorgrondelijk, wat de geniale maar nukkige Ier op zaterdag 14 juli in Peer brengt, moeten we afwachten. Met een beetje geluk maakt hij de titel van zijn recente werkstuk waar en geeft hij een fantastisch concert. Dezelfde dag zijn er sets van Little Steven & The Disciples Of Soul en de eerder genoemde Kenny Neal. Voor zondag 15 juli zijn snarenvirtuoos Albert Lee, Walter ’Wolfman Washington’ en John Hiatt & The Goners al geboekt.

http://www.writteninmusic.com/roots/van-morrison-roll-with-the-punches/

Info: Blues Peer

http://www.bluesfestival.be/