Tony McLoughlin & Marlon Klein – Where Is Jack
Door op 21 juli 2016

Artiest: Tony & Marlon McLoughlin & Klein
Album_title: Where Is Jack
Genre: rootsrock
Release_date: 07/12/2016
Label: Fuego
Release_date_reissue: 07/15/2016
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Where Is Jack Tony & Marlon McLoughlin & Klein
3.5
3.5

Tony McLoughlin is van Ierse afkomst maar bouwt zijn muzikale  loopbaan uit vanuit Duitsland waar hijmet muzikantenals Tim Gross Thom samenwerkt en Thomm Jutz ontmoet. Jutz vereprgt de productie van zijn debuut Cinemarama in 2000 en McLoughlin doet opnieuw beroep op de ondertussen naar Nashville uitgeweken muzikant en producer voor Tall Black Horse zijn derde langspeler die in het country mekka tot stand komt. De opvolger Ride The Wind is een terugkeer naar de Ierse roots met Ben Reel. Mcloughlin lijkt  wat op een jonger magerder broertje van Bill Connolly maar zijn laatste met elektrische snarenriffs van Jutz, Gross en de McLoughlin’s  Telecaster aangestuurde langspeler The Contender sluit meer aan bij het uptempo werk van Springsteen en Tom Petty.

Where Is Jack is een samenwerkingsproject met de veelzijdige Duitse percussionist en toetsenman Marlon Klein die in zowat alle songs als co-auteur vermeld wordt. Weerom een portie behoorlijk stevig rockende Americana denk je  bij Another Poor Rider. De inventieve drumroffels van Klein zitten meer in de tribal sector en creëren telkens een aparte sfeer.

Luister maar eens naar de broeierige titeltrack, I’m On My Way of de aanzwellende drumbeat van Eagle Eye. Spanish Boots refereert eveneens nadrukkelijk naar de ritmiek van die Indiaanse chants maar ook naar Willy DeVille, terwijl Red Light Love helemaal in de lijn ligt van het prachtige balladewerk van de betreurde zanger uit Manhattan. Met Where Is Jack voegt Mc Loughlin alweer een avontuurlijk hoofdstuk  toe aan zijn oeuvre. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Tracklisting Where Is Jack:

 1. Another Poor Rider
 2. Eagle Eye
 3. Where Is Jack
 4. I’m On My Way
 5. Only You
 6. Heart Of Darkness
 7. Bombmaker
 8. People
 9. Sacred Nights
 10. Spanish Boots
 11. Red Light Love