Tommy Ebben – Tommy Ebben
Door op 21 februari 2014

Artiest: Tommy Ebben
Album_title: Tommy Ebben
Genre: roots, folk, Indiefolk
Release_date: 02/24/2014
Label: Goomah Music
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3274967
Tommy Ebben Tommy Ebben
4.5
4.5

De Utrechtse singer-songwriter Tommy Ebben is weer terug met een nieuw album. Nadat Ebben in 2009 met zijn in eigen beheer uitgebrachte album Old Masters Painted These Moments debuteerde volgde in 2010, met The Small Town Villains, het album Dreamless Slumbers, een jaar later weer gevolgd door A Whisper To Arms. En toen werd het even stil. Dat betekent niet dat Ebben stil heeft gezeten. Zo werkte hij mee aan het met een Edison bekroonde project Lorainville en was hij initiatiefnemer van het Utrechtse project Knalland, een samenwerkingsverband van artiesten en kunstenaars uit de Utrechtse wijk Kanaaleiland.

Maar nu is er, na 3 jaar, weer een nieuw album onder eigen naam. Letterlijk onder eigen naam want, buiten het feit dat Ebben afscheid heeft genomen van The Small Town Villains, heet het album gewoon Tommy Ebben. En dat heeft als gevolg dat Ebben een iets andere weg ingeslagen is. Wat natuurlijk gebleven is, is het gruizige warme stemgeluid en zijn kwaliteit om hele mooie liedjes te schrijven. Want dit album staat gewoon weer boordevol ijzersterke composities en teksten. Maar waar hij met de Villains nog wel eens in een bluesrock / Americana hokje werd geduwd gaat dit album meer richting folk en indie. Gitaren, trompetten, stuwende drums en overstuurde synthesizers, het komt allemaal langs. De ene keer uptempo (Blanck Photographs / Keep The Light On) dan weer als lekker luisterliedje (I Wish I Was A Carpenter / September Skies / Mistaken Fo A Dawn).

Tommy Ebben heeft met deze release wederom een grote stap gemaakt. Zijn songs zijn qua teksten en muziek nog completer en volwassener geworden.

Tracklisting Tommy Ebben:

  1. Golden
  2. Battle Of The Bismack Sea
  3. Heed Your Call
  4. Red Curled Curtain
  5. Blank Photographs
  6. I Wish I Was A Carpenter
  7. Keep A Light On
  8. The Only Ones
  9. September Skies
  10. Mistaken For A Dawn