Thunderbolt & Lightfoot – Songs For Mixed Company
Door op 30 oktober 2017

Band: Thunderbolt & Lightfoot
Album_title: Songs For Mixed Company
Genre: folkpop
Release_date: 09/22/2017
Label: Eigen beheer
Rating: Vier sterren (4)
Songs For Mixed Company Thunderbolt & Lightfoot
4
4

Het titelloos EPtje dat in 2015 vanuit Michigan de overkant van de Oceaan bereikte overtuigde al moeiteloos. Het eerste volwaardige werkstuk van Thunderbolt & Lightfoot waarachter Phil Barry en Sarah Fuerst schuilgaan is weerom gevuld met wonderlijke harmoniezang en snarenspel. Barry ‘beperkt’ zich tot gitaar terwijl Sarah naast haar basgitaar, op toetsen en mellotron tokkelt. Het duo musiceerde voordien al in The Midwest jarenlang bij het Americanacollectief The Corn Fed Girls en trekt zich in de studio grotendeels ook instrumentaal uit de slag met hulp van een percussionist  en sporadisch duikt een orgelman op.

De enige cover het van Springsteen geleende I’m On Fire maakt wellicht het meeste kans om op onze nationale radiozenders gedraaid te worden, er bestaan al talloze uitvoeringen van die veredelde kapvuurhymne maar die van Thunderbolt & Light behoort ongetwijfeld bij de fraaiste versies. Er zit oeverigens duidelijk meer in dit schijfje dat zoals de titel suggereert een publiek van divers pluimage aangenaam zal onderhouden met prachtige slijpers zoals Miss Me en Can’t Be Trusted die achteloos van Everlyland richting folk fladderen.

Songs van Fuerst zoals Year of the Monkey en het met simpele toetsenbijdragen gelardeerde Sad Song gaan richting pop, meer bepaald van de dromerige soort. Sweetest Baby behoort meteen bij onze favorieten. Barry’s composities zijn meer in de folktraditie verankerd en dat is niet alleen het geval voor het wonderlijke instrumentaaltje Vesper. Als ook aan de schrijftafel de krachten gebundeld worden groeit daar iets wondermooi uit zoals Miss Me en Let’ Be Friends. In het geval van Thunderbolt & Lightfoot kunnen we dat laatste ten zeerste aanbevelen.

Tracklisting Songs For Mixed Company:

  1. Let’s Be Friends
  2. Miss Me
  3. Can’t Be trusted
  4. Sad Song
  5. Goodbye Is Not The End
  6. Year Of The Monkey
  7. Vesper
  8. Sweetest Baby
  9. I’m On Fire
  10. Dearly Beloved