The Wynntown Marshals – After All These Years
Door op 15 september 2017

Band: The Wynntown Marshals
Album_title: After All These Years
Genre: altcouyntry, Americana
Release_date: 09/15/2017
Label: Blue Rose Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3749334
After All These Years The Wynntown Marshals
4
4

Het is ondertussen tien jaar geleden dat de voordien bij The Sundows aktieve Keith Benzie en Iain Sloan (Slowjet) in Edinburgh de krachten bundelen in The Wynntown Marshals. Na een epeetje wordt het volwaardige debuut Westerner in 2010 door de vakpers ingehaald als één van de beste Americana platen ooit in een Europese studio tot stand gekomen. Op de opvolgers The Long Haul en The End Of The Golden Age is er enigszins een verschuiving van countryrock naar melodieuze pop merkbaar en er komen sporadisch elementen uit de Schotse muziekroots aan bod.

Een evolutie die duidelijk doorklinkt in deze genereuze compilatie met zestien tracks goed voor zo’n 78 minuten speelduur.  De door gitaren en pedalsteel gegenereerde sound suggereert weidse landschappen en niet alleen in het van L. A. Guns geleende Ballad Of Jayne, omgevormd in een fraai  Americana epos ,een eenzame cover in het repertoire van de Schotse Marshalls. De songs van Benzie en kompanen roepen hetzelfde melancholische gevoel op in het eveneens van Westerner afkomstige Thunder In The Valley. Recenter songwerk zoals The End Of The Goden Age en vooral Red Clay Hill boeten evenmin aan cinematografische kwaliteiten in.

De prachtige opener Low Country Comedown, een welgemeende ode aan Holland is een ander  fraai voorbeeld van het verhalende songwerk geïnspireerd door het muzikantenbestaan, het in strakkere hooks en riffs gebalde Canada blijft eveneens een fijne roadsong.

De uit recente sessies stammende nieuwe nummers als Your Time, Odessa en de door de huidige line-up met nieuwe ritmesectie, gerestaureerde versie van Different Drug tonen ondubbelzinnig aan, The Wynntown Marshals zijn klaar voor het volgende decennium.

Tracklisting After All These Years:

 1. Low Country Comedown
 2. Your Time
 3. Red Clay Hill
 4. The Burning Blue
 5. Being Lazy
 6. Canada
 7. ballad Of Jayne
 8. Tide
 9. Odessa
 10. 11:15
 11. The End Of The Golden Age
 12. Curtain Call
 13. Thunder In The Valley
 14. Moby Doll
 15. Snowflake
 16. Different Drug (2017)