The Wooden Sky – Let’s Be Ready
Door op 21 juli 2015

Band: The Wooden Sky
Album_title: Let's Be Ready
Genre: Roots, Alternative
Release_date: 06/16/2015
Label: Chelsea Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3413560
Let's Be Ready The Wooden Sky
4
4

Verassend eigenlijk dat het uit Toronto afkomstige The Wooden Sky maar zo weinig bekend is in ons land. De band heeft een rijk gitaargeluid, een zeer prettige drive, een erg fijne zanger in Gavin Gardener en hun albums kennen pakkende gitaarsongs. Met Let’s Be Ready hebben ze het beste album sinds hun verrassende debuut When Lost At Sea (2007) gemaakt.

De band rondom zanger/gitarist/songschrijver Gavin Gardener heeft exact datgene wat sommige bands zo interessant maakt. Ze hebben én de goede songs, én de goede drive én een zanger met een lekker anders klinkende stem die alles zo speciaal maakt. En ze kunnen naast mooie akoestische ballades maken ook lekker en overtuigend rocken. Dat de band een energieke sound heeft bewijst albumopener Saturday Night gelijk. De lekker gedreven song is het aanstekelijke begin van een album dat geen inzakkers kent en een mooie diversiteit in songs laat horen.

Voor het nieuwe album werd, in vergelijking voor de voorgaande albums voor een meer dynamisch geluid gekozen dat meer overeen komt met wat de band live laat horen. Vooral in de openingstrack, het daarop volgende When Our Hearts Were Young, het ijzersterke Maybe It’s No Secret en het geweldige When The Day is Fresh and The Light is New (een song als een ode aan de drive van The Tragically Hip) is dat erg goed te horen. Ook het erg fraaie Shake For Me is zo’n uitschieter. Maar juist ook rustiger songs als de titeltrack of het wel heel erg mooie Kansas City overtuigen volop. Let’s Be Ready is een heerlijk en onweerstaanbaar album en laat een herboren The Wooden Sky horen.

Tracklisting Let’s Be Ready:

  1. Saturday Night
  2. Our Hearts Were Young
  3. Baby, Hold On
  4. When The Day is Fresh and The Light is New
  5. Kansas City
  6. Write Them Down
  7. Maybe It’s No Secret
  8. Shake For Me
  9. Let’s Be Ready
  10. Don’t You Worry About a Thing