The Sumner Brothers – The Hell In Your Mind
Door op 29 maart 2016

Band: Sumner Brothers
Album_title: The Hell In Your Mind
Genre: altcountry rock
Release_date: 04/01/2016
Label: Eigen beheer
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
The Hell In Your Mind Sumner Brothers
3.5
3.5

In hun thuisland Canada timmeren The Sumner Brothers al een flink eindje aan de weg. Bob Sumner werd onlangs nog genomineerd in de WCMA  (Western Canadian Music Awards)  voor zijn songwriterscapaciteiten Samen met zijn eveneens zingende en gitaar spelende broer Brian voert hij de formatie die tot de alt.countrystroming gerekend wordt maar wel de grenzen van het genre aftast  en op de nieuwe cd van een rauw rockend gitaarrandje voorziet.

Al vanaf de eerste track van The Hell In Your Mind valt de donkere sound op en wordt  de onheilspellende  titel bevestigd met loodzware rockende gitaarpartijen. It Wasn’t All My Fault is dan weer op synthesizerriedels gebouwd terwijl in het landerige, folkachtige Lose Your Mind naast een verstilde gitaar de hoofdrol voor een klarinet  is gereserveerd. Dat ingetogen dromerige intermezzo blijkt van korte duur.

I’m not Ready schiet met roffelende drums op gang en wordt met duistere monotone grafstem gedebiteerd en My Dearest Friend is niet bepaald een nummer dat je vrolijk maakt, de scherpe monotone  elektronische toetsen doen er nog een schepje bovenop. Weerom muziekjes die je wat meer tijd moet gunnen.

Tracklisting The Hell In Your Mind:

  1. Last Night I Got Drunk
  2. Ant Song
  3. Giant Song
  4. It Wasn’t All My Fault
  5. Go This One Alone
  6. Lose Your Mind
  7. I’m Not Ready
  8. My Dearest Friends

Written in Music Nieuwsbrief