The Rhythm Chiefs supportact Jeff Beck
Door op 13 juni 2010

Band: The Rhythm Chiefs
Genre: Roots, Blues
Label: Cool Buzz

Dat moet toch bijzonder zijn, om aan de ene kant de leeftijd te hebben dat je net mag stemmen of een auto besturen en aan de andere kant dan het voorprogramma mag verzorgen voor iemand, die al ruim twee keer jouw leven lang een gitaarlegende is. Voor The Rhythm Chiefs is dit werkelijkheid, op 13 oktober zijn ze in Vredenburg Leidsche Rijn de support act van niemand minder dan Jeff Beck.

Hoewel de drie bandleden uit Dordrecht dus nog erg jong zijn, ze hebben toch al de nodige (en terechte) lof ontvangen. Zo stonden ze niet alleen op zo ongeveer alle grote blues/rootsfestivals van de Benelux, ook in landen als Duitsland, Engeland, Spanje en Polen hebben ze vele duizenden toeschouwers versteld doen staan van hun muzikale kunnen.

Inmiddels alweer zo’n tweejaar geleden heb ik ze in mijn tijd als redacteur bij Goedemorgen Nederland uitgenodigd voor hun tv-debuut. In de vroege ochtend wisten ze iedere aanwezige in de studio wakker te blazen met hun heerlijke, onvervalste bluesroots. Let vooral ook op de lovende woorden van Ursul de Geer.

Natuurlijk, het duurt nog even voor het 13 oktober is, toch kun je er voor sommige concerten maar beter op tijd bij zijn. Helemaal als je weet dat zowel de supportact als de hoofdact een succes gaat worden!