The Coffis Brothers & The Mountain – Men Wrong Side Of The Mountain
Door op 07 juli 2015

Band: THe Coffis Brothers & The Mountain Men
Album_title: Wrong Side Of The Mountain
Genre: Rock, Countryrock
Release_date: 07/03/2015
Label: Eigen beheer
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Wrong Side Of The Mountain THe Coffis Brothers & The Mountain Men
3.5
3.5

Deze formatie opereert vanuit  Belmont in de schaduw van het fraaie berglandschap rond Santa Cruz. In 2010 vonden James en Kellen Coffis met de leden van The Mountain Men verwante muzikale zielen om een nieuw project op de zetten. De tweede langspeler van dit Californisch muzikaal verbond is integraal opgetrokken met songwerk van de Coffis broertjes die eveneens voor verfijnde zangpartijen zorgen. De verrichtingen leunen nauw aan bij de klassieke (country)rockgroepen uit de jaren zeventig, dat wordt meteen duidelijk in de opener I’m Gonna Find You en de gitaartjes van Kellen en Kyle Poppen in de clinch gaan. Trouble Town is op een niet onaangename countryleest geschoeid. De zang wordt omringd met knap orgelwerk van James en lekker snerpend snarenwerk. Die melodieuze zang is de sterkste troef die volop uitgespeeld wordt en ook overtuigt als het tempo en volume wat getemperd worden zoals in The Hardest Thing en de  semi-akoestische countryballade Love Of Mine die naast sfeervol gitaarwerk op knappe harmoniezang steunt.

Rollin’ toont met een fors rockende beat een wat onstuimiger face, niet onaardig maar we verkiezen toch het ronduit schitterende I’d Do Anything For You of Runaways dat met mooie harmoniezang dicht in de buurt komt van The Jayhawks, die andere toegewijde adepten van The Everlys en Louvin Brothers. Nog mooier wordt het als de Wurlitzer de score opent en er tergend traag naar een ontlading gewerkt wordt zoals in  Give It To Me. In Before and After, horen we opnieuw een zangerige slidegitaar terwijl de uit Santa Cruz afkomstige gospeltante Tammi Brown voor vocale versterking zorgt. Een zompige swamprocker vormt een verrassende afsluiter.

Het is niet echt wereldschokkend wat we op Wrong Side Of The Mountain horen maar het tweede werkstuk van deze boys uit Santa Cruz smeekt om een vervolg

Tracklisting Wrong Side Of The Mountain:

 1. I’m Gonna Find You
 2. Trouble Town
 3. The Hardest Thing
 4. Love of Mine
 5. Rollin’
 6. I’d Do Anything
 7. Before and After
 8. Runaways
 9. Give It To Me
 10. If You’re Going With Me
 11. Big Time
 12. I Ain’t Leavin’
 13. Wrong Side Of The Road