The Carnivaleros – Tallsome Tales
Door op 31 mei 2018

Band: Carnivaleros
Album_title: Tallsome Tales
Genre: rootsfolk, Americana
Release_date: 03/21/2018
Label: Eigen beheer
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Tallsome Tales Carnivaleros
3.5
3.5

De hoes van de nieuwe langspeler met een vreemde figuur op de voorgrond van een eindeloos wolkendek vertoont evenals de cover van de voorganger Dreams Are Strange surrealistische trekjes. De muziek van The Carnivaleros is al even opzienbarend. Het muzikale verbond van multi-instrumentalist en zanger Gary Mackender, Karl Hoffman en Joe Fanning is al even opzienbarend. Het vanuit Tucson opererende trio brengt in een met de viool van Heather Hardy en een blazerssectie uitgebreide bezetting een merkwaardige muzikale gevarieerde melange.

In het door accordeon en mandoline aangedreven The Die Was Cast en het eveneens op polka ritmiek geënte Liqur, Vice and Sin duiken beelden op van een Slavische bruiloft en een ouderwetse kermis carroussel. Percussie en zydeco accordeon geven de toon aan van Let’s Dance en als het orgel en de blazerssectie zich manifesteert gaat het onvermijdelijk richting New Orleans. Met Justified Fitting End situeert zich eveneens in dat gebied met een benadering die sterk aan Little Feat en The Band herinnert. De knappe, in jazzy soul gedrenkte orgel instumental The Purple Door sluit daar mooi bij aan.

In het sfeervolle Rudy Got Caught Again klinken latin-echo’s door van Los Lobos en The Iguanas door, achter het vrolijke deuntjes schuit niet zelden een hoop ellende.Tragiek die het schrijnende verhaal Young Danny Lee beheerst met de emotioneel geladen zang van Catherina Zavala, die ook het romantische duet Why Not Marry deelt met Mackender. To Be Home Again, het op Tex -Mex fladderende levensverhaal van Mackender is evenmin te versmaden.

Na een verstild instrumentaaltje met een hoofdrol voor accordeon en viool verzeilen we in onvervalste Western sfeer met mandoline en gitaartwang van Belinda Bonita, waaraan ter afsluiting weerom een bijhorend instrumentaaltje  wordt gehecht. Tallsome Tales is verplichte kost voor de meer avontuurlijk ingestelde rootsliefhebber

Tracklisting Tallsome Tales:

 1. Liquor, Vice and Sin
 2. Let’s Dance
 3. Rudy Got Caught Again
 4. Young Danny Lee
 5. Justified Fitting End
 6. The Purple Door
 7. The Die Was Cast
 8. Why Not Marry
 9. To Be Home Again
 10. The Scarlet Oak
 11. Belinda Bonita
 12. The Telling Kind