The Cactus Blossoms – You’re Dreaming
Door op 30 november 2016

Band: Cactus Blossoms
Album_title: You're Dreaming
Genre: roots, country,rock
Release_date: 02/12/2016
Label: Red House Records
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3485513
You're Dreaming Cactus Blossoms
4.5
4.5

Neen, je droomt helemaal niet als je de muziek van The Cactus Blossoms hoort. Hoewel de  JD McPherson moet toch even last gehad hebben van hallucinaties uit lang vervlogen tijden toen hij de (half?)broers uit Minneapolis in zijn voorprogramma hoorde zingen in The Turf, een sinds de jaren veertig actieve countryclub. Jack Torrey en Page Burkum zijn  voortreffelijke zangers maar als hun stemmen samensmelten in harmonische zangpartijen gebeurt er iets magisch zoals bij die andere geniale broertjes The Everlys en Louvins. Het overtuigde McPherson om zich als producer en gitarist te engageren en hij bracht de geschikte muzikanten zoals gitaristen Joel Patterson en Tyler Burkhum bijeen in de Reliable Studio van drummer Alex Hall. De broertjes trokken naar de studio met het door Torrey opgespaarde songwerk.

Ondersteund door deze voortreffelijke maar uiterst sober opererende ritmesectie geven ze het beste van zichzelf in negen door Torrey gecomponeerde song. Powder Blue, een enkele song van Burkum sluit naadloos aan bij het wonderlijke, hartverscheurende balladewerk als Queen Of Them All en de lichtjes fantastische titelsong You’re Dreaming.  Bij momenten rocken ze met vakkundige hulp van hun begeleiders als oude billycats in No More Crying The Blues, de Sunkraker van Alton & Jimmy uit de jaren vijftig of Change Your Ways Or Die, een aanstekelijke countryboogie met galmende twang en shuffles die een onvervalste trainsong sfeer creëren.

Vervolgens deponeren ze toch weer zo’n onweerstaanbar tear-jerker met If I Can’t Win. The Cactus Blossoms roepen met de versmelting van pre- zestig country en vintage rock in een eigen doorleefd repertoire helemaal de sfeer van weleer op. You’re Dreaming behoort tot de absolute hoogtepunten in de rootssector van het bijna afgelopen jaar.

Nog even geduld, eind januari kan je The Cactus Blossoms op het podium beleven tijdens een uitgebreid clubtournee in Nederland met een enkele passage in België.

Tracklisting You’re Dreaming:

1. Stoplight Kisses

2. You’re Dreaming

3. Queen Of Them All

4. Clown Collector

5. Mississippi

6. Powder Blue

7. Change Your Ways Or Die

8. If I Can’t Win

9. No More Crying The Blues

10. Adios Maria

11. Traveler’s Paradise