The Boom Band – The Moon Goes Boom, Live in London
Door op 13 januari 2016

Band: The Boom Band
Album_title: The Moon Goes Boom, Live in London
Genre: Roots
Release_date: 12/03/2015
Label: Boom Recordings
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3478889
The Moon Goes Boom, Live in London The Boom Band
4
4

De uit Groot-Brittannië afkomstige The Boom Band bracht in april 2015 hun debuutalbum uit dat goed ontvangen werd en nu is er alweer een live album dat is opgenomen op 4 september 2015 in The Half Moon te Londen.

De opmerkelijke basis van deze band wordt gevormd door een viertal gitaristen te weten Jon Armor (The Hoax/solo), Marcus Bonfanti (solo/Ten Years After), Mark Butcher (solo en oud cricketspeler!) en Matt Taylor (Snowy White/The Motives). Door deze samenstelling wordt de band wel omschreven als “The Allman Brothers meets Little Feet meets The Beatles”. Verder bestaat de band uit de ritmesectie Jon Noyce (Gary Moore /Jethro Tull) op bas en Evan Jenkins (Neil Cowley Trio/Matt Scofield) op drums. Op toetsen Paddy Milner (Tom Jones/Jack Bruce/solo). De ervaring spat ervan af dus!

Muzikaal vakmanschap, virtuositeit en sterke vocalen zijn de ingrediënten van The Boom Band, daarbij wordt er ook nog eens met een hoop plezier gemusiceerd. Naast songs van het eerste album zijn er ook nummers te horen van Dr. John, Al Green en Blind Faith. Gevoelige ballads worden afgewisseld door bluesy songs, maar ook funkinvloeden zijn te horen. Zoals in Waste My Time met lekker wha wha gitaarwerk, vette hammondorgel ondersteuning door Paddy Milner en drummer Evan Jenkins stuwt de band naar ongekende hoogte. In de ballad When You Come Home steken ze in vocaal opzicht The Eagles naar de kroon, klasse. Liefhebbers van de gitaarsolo komen ruimschoots aan hun trekken. Een prachtig voorbeeld hiervan is het instrumentale Monty’s Theme, waarin de gitaristen hun afzonderlijke klasse laten horen. Enigszins melig is Don’t You Just Know een wat overbodige meezinger. De laatste track is het meer dan 10 minuten durende We Can Work Together waarin mooi Allman Brothersachtig gitaarwerk te horen is.

De Britse blues- en rootsscene is anno 2015 nog springlevend en met het album The Moon Goes Boom heeft de The Boom Band daarvan een uitstekend nieuw visitekaartje afgegeven.

Tracklisting The Moon Goes Boom, Live in London:

 1. Diamonds in the Rust
 2. Under the Skin
 3. Junko Partner
 4. Red Eye of the Devil
 5. Moonshine
 6. Monty’s Theme
 7. Waste My Time
 8. When You Come Home
 9. Can’t Find My Way Home
 10. I’m a Ram
 11. Rooster Blues
 12. Don’t You Just Know It
 13. We Can Work Together