The Blues Overdrive – Overdrive Live!
Door op 29 augustus 2017

Band: The Blues Overdrive
Album_title: Overdrive Live!
Genre: Roots
Release_date: 08/29/2017
Label: Eigen beheer
Rating: Drie sterren (3)
Overdrive Live! The Blues Overdrive
3
3

Het album Overdrive Live is opgenomen op 8 augustus 2016 tijdens het “Smukfest” in Skanderborg, één van de grootste en meest prestigieuze festivals in Denemarken. The Blues Overdrive, die al bestaat sinds 2001, is een grootheid in de Scandinavische blueswereld, maar ze zijn ook regelmatig te zien op de grotere Europese bluesfestivals. De band bestaat uit frontman Martin Olson, leadgitarist Andreas Andersen, de uit Texas afkomstige bassist Brother Thomas Birck en de Zweedse drummer Louisian Boltner.

Overdrive Live is de opvolger van het in 2015 uitgekomen album getiteld “Clinch!” met een bijdrage van o.a. blueslegende Duke Robillard en bevat een achttal tracks, allemaal van de hand van Martin Olson met uitzondering van High Water (For Charley Patton) dat is geschreven door Bob Dylan en You Got The Power To Turn Me On dat geschreven is door Willie Chambers, zanger en gitarist van de befaamde Chamber Brothers.

Ondanks dat dit live album vrij laidback klinkt is het toch aangenaam om naar te luisteren. Zo blijft het ingehouden Ball & Chain boeien ondanks dat het niet naar een grote climax toewerkt. Eigenlijk geldt dit voor de meeste songs van dit album die best goed gebracht worden, maar dan eigenlijk net wat te vlak en te netjes.

Overdrive Live is over het geheel genomen een album dat is wat het is en een goed sfeerbeeld geeft van deze band tijdens een liveoptreden, echter je wordt er niet helemaal door gegrepen. Dit is een album dat je bijvoorbeeld aanschaft na een liveoptreden van de band of omdat je een toegewijd fan bent.

Tracklisting Overdrive Live:

  1. Death On The Highway
  2. Three Time Lover
  3. Ball & Chain
  4. High Water (For Charley Patton)
  5. Mr. 16 Tons (Blues For Thorup)
  6. You Got The Power To Turn Me On
  7. Cherry
  8. I Was Wrong