The Avett Brothers – I And Love And You
Door op 20 maart 2010

Band: The Avett Brothers
Album_title: I And Love And You
Genre: Roots
Release_date: 03/18/2010
Label: American
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2710340
I And Love And You The Avett Brothers
4
4

Na een aantal albums vol uitdagende punkfolk volgespeeld te hebben maken de uit North Carolina afkomstige Avett Brothers hun mooiste album met I And Love And You.

In Amerika hebben de Avett Brothers al een grote reputatie opgebouwd. De broers Seth en Scott Avett, samen met hun maatje Bob Crawford, hebben daar vanaf 2000 met twee handen vol albums en heel erg veel spelen een grote schare fans opgebouwd. Hun onwaarschijnlijke mix van punk, folk, bluegrass, pop, rock ’n roll, honky tonk en ragtime trok ook de aandacht van producer Rick Rubin die de band voor zijn American label wist te contracteren.

Met hun nieuwe album I And Love And You verzetten The Avett Brothers de muzikale bakens. Van hun robuuste punkfolk is op het nieuwe album nog maar weinig te horen. Met een dikke set aan prachtige ballades maken ze op dit album nog meer duidelijk fantastische en tijdloze songschrijvers te zijn. Scott Avett is voor dit album van de banjo vrijwel geheel naar de piano geswitcht en dat geeft hun songs een geheel ander gevoel. De open productie van Rick Rubin sluit perfect aan bij de sfeer die de songs nodig hebben. De pure productie laat de instrumenten ademen en hun stemmen mooier (samen) dan ooit klinken. De spaarzaam toegevoegde strijkers verrijken de songs.

De manier van songs schrijven ligt overduidelijk in de jaren ’70. Net bij bands als Fleet Foxes en The Low Anthem weten The Avett Brothers deze heel erg goed naar deze tijd te trekken. De manier van songschrijven en spelen ligt geworteld in de muziek van The Band. Maar ook de klasse van The Jayhawks is nooit ver weg. Rick Rubin kreeg de band zover een aantal oudere songs te herzien en opnieuw op te nemen. Murder In The City en Bella Donna klinken ook in een nieuwe versie weer prachtig.

I And Love And You zal het album blijken te zijn wat The Avett Brothers wereldwijd op de kaart gaat zetten. De prachtige collectie songs die het album herbergt verdienen dat zonder twijfel.

Tracklisting I And Love And You:

 1. I And Love And You
 2. January Wedding
 3. Head Full Of Doubt, Road Full Of Promise
 4. And It Spread
 5. The Perfect Space
 6. Ten Thousand Words
 7. Kick Drum Heart
 8. Laundry Room
 9. Ill With Want
 10. Tin Man
 11. Slight Figure Of Speech
 12. It Goes On And On
 13. Incomplete And Insecure