Tangarine – There And Back
Door op 03 oktober 2016

Band: Tangarine
Album_title: There And Back
Genre: folkpop
Release_date: 09/23/2016
Label: Excelsior Recordings
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3559969
There And Back Tangarine
3.5
3.5

Tangarine zoekt en vindt inspiratie bij de singer song writers boom uit  begin jaren zeventig, naast The Beatles zijn Simon & Garfunkel en uiteraard Bob Dylan de grote voorbeelden van het duo. De tweelingbroertjes Arnout en Sander Brinks vinden geen platenfirma noch bookingagent, noodgedwongen regelen ze alles zelf. Dat resulteert in enkele werkstukken in eigen beheer uitgebracht en gevuld met loepzuivere popfolk. Een passage in De Wereld Draait door naar aanleiding van Seek & Sigh, het debuut voor Excelsior, maakt meer dan behoorlijk indruk en Tangarine wordt in 2013 het huisorkest van het nieuwsprogramma.

Na de met naar de Fab Four refererende popfolk opgebouwde opvolger Move On komt Tangarine aanzetten met There And Back. De titel verwijst naar de trip naar Tucson, Arizona waar ze in de studio van Calexico verzeilen. John Convertino en Joey Burns zien wel wat in de songs van de Brinks broertjes en zijn als ritmesectie betrokken bij de opnamesessies. De omzwervingen tijdens een uitgebreide road trip in de VS evenals de bijzondere verbondenheid en strijd als eeneïge tweeling vormen het thema.

Het zijn niet alleen de songs, het is wellicht de ogenschijnlijk eenvoudige, beproefde aanpak met twee stemmen en twee gitaren en bovenal het wonderlijke harmonische  zangwerk dat je vanaf New York City tot aan de afsluiter Everything Is Different Now moeiteloos meesleept in een countrynesk  folkpop universum. Tijdens de album presentatie op 8 oktober in Tivoli, Utrecht zorgen Convertino en Burns voor ondersteuning. Volgend jaar volgt een uitgebreide theatertour From Tucson With Songs.

Tracklisting There And Back:

 1. New York City
 2. Stars In Your  Eyes
 3. Things Go Like This Any Way
 4. Until A River Came By
 5. Love Could Tear Us Apart
 6. Home In Your Arms
 7. My Friend
 8. Streets Of Difference
 9. Where Did My Happiness Go
 10. The Book That Can’t Be Read
 11. Everything Is Different Now