Storytone, een nieuw album van Neil Young, verwacht
Door op 12 oktober 2014

Artiest: Neil Young
Album_title: Storytone
Genre: Roots
Label: Warner Music

Neil Young zal zijn nieuwe studioalbum getiteld Storytone op 31 oktober uitbrengen in Nederland. Op Storytone staan tien nieuwe nummers, die allemaal live opgenomen werden in de studio met een 92-koppig orkest, een koor en natuurlijk Neil Young zelf.

De aanpak van dit album is anders geweest dan die van Young’s vorige albums. Hij dook eerst alleen de studio in en nam alle nummers op in een solosetting, en ging daarna met deze versies naar een orkest en big band. Deze gaven hun eigen draai aan de nummers en hierdoor ontstonden er totaal andere versies van de songs. Het album werd geproduceerd door The Volume Dealers waar Neil Young al eerder mee samenwerkte.

Het eerste nummer van het album dat al te beluisteren is heet Who’s Gonna Stand Up?, dit nummer werd afgelopen zomer voor het eerst uitgevoerd tijdens de Crazy Horse shows in het V.K. en tijdens zijn set op Farm Aid . Het nummer is een oproep om minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen en de fragiele ecosystemen op aarde beter te beschermen.

Het album komt uit als een standard CD editie, een deluxe CD editie (met zowel de standaardversies als de soloversies van de songs), en een deluxe 180 gram double vinyl persing (deze zal vanaf 12 december verkrijgbaar zijn).