Steve Future – Seven Cities
Door op 11 juli 2018

Artiest: Steve Future
Album_title: Seven Cities
Genre: Hemifran
Release_date: 07/13/2018
Label: Eigen beheer
Rating: Drie sterren (3)
Seven Cities Steve Future
3
3

Hij is ondertussen 34 jaar actief in de Zweedse rootsscène, na 10 jaar on the road debuteerde de bluesman in ‘84 met First Take, nadien volgde nog een handvol langspelers en epeetjes. Die komen op diverse locaties tot stand, in Stockholm, de Londense Abbey Road Studios en Berlijn worden de afgelopen jaren een op een stevig bluesrock stramien gebouwde reeks tracks opgenomen.

Die strak rockende passages zetten ons even op het verkeerde been. Het aan de overkant van de oceaan tot stand gekomen deel van dit overzicht blijkt stukken interessanter. In 2014 passeerde Steve al in New Orleans en jaar later volgde een bezoek aan Nashville. De vijf uit deze sessies geselecteerde nummers tonen een totaal ander aspect als hij met zijn harmonica en akoestische gitaar de countryblues roots opzoekt.

Waterfall is een pretentieloos riedeltje met zonnige snarenpicking en harmonica die ook in Civil War en een gedreven Railway Layers  Daughters Blues prominent aanwezig is. Don’t Mean Nothing, een sloom duet met Georgia English, een zangeres uit Nashville, blijft het onbetwiste hoogtepunt. In het tweede deel krijgt de bluesrock terug de bovenhand. Dat leidt in het geval van harmonicaman Steve Future naar duidelijk minder geïnspireerde momenten.

Tracklisting Seven Cities:

 1. Bananas & Diamonds
 2. Blue Heron
 3. Waterfall
 4. Civil War
 5. Railway Layers Daughters Blues
 6. Didn’t Mean Nothing
 7. Trinity
 8. Black Water
 9. Future Kids
 10. Brand New Day
 11. Rat Poison
 12. Blended
 13. Keyhole Massacre
 14. Steal The Water
 15. Burning Wheels
 16. Boned Rock
 17. Woman In Panoramic
 18. Blue Volvo (Berlin)