Stacie Collins – Stacie Collins
Door op 25 juni 2018

Artiest: Stacie Collins
Album_title: Stacie Collins
Genre: country, countryrock
Label: Blue Rose Records
Release_date_reissue: 05/25/2018
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Stacie Collins Stacie Collins
3.5
3.5

Dan Baird noemt zichzelf een onvoorwaardelijke fan en dat geldt ook Warner Hodges gitarist van Jason & The Scorchers ,dat is niet echt verwonderlijk. Hodges collega bij een recentere line-up  Scorchers, bassist Al Collins, deelt naast het podium het echtelijke bed met  Stacie Collins, het muzikale koppel werkt ook samen het repertoire uit.

De immer met een zwarte Stetson getooide cowgirl evolueerde van mooie, brave country meid naar een ruige cowgirl en rockchic die haar mannetje staat in een wild kolkende rodeo van southern rock en ontspoorde honky tonk met als absolute blikvanger haar escapades op harmonica.

Een evolutie die de frontman van George Satellites als vaste producer wellicht aanmoedigde op werkstukken als Lucky Spot en Ya Gotta Go waarop Baird en Hodges als gitaristen figureren. Op het  in 2000 uitgebrachte titelloze debuut is minder te merken van die latere, ruigere benadering.

Collins kleurt netje binnen de uitgezette lijnen van de country, de rockende ondertoon is bij momenten al aanwezig evenals enkele uitstapjes op de harmonica. De door pedalsteel en  snarentwang en fiddle gestuurde tearjerkers worden afgewisseld met honky tonkers waarbij het tempo  enigszins opgevoerd worden. Oerdegelijk  countrywerk maar  vergeleken met het latere en huidige werk wel wat braafjes.

Als bonus krijg je bij deze heruitgave van het originele dozijn, nog een fijne aanvulling met zeven tracks in een afwijkende, akoestische uitvoering.

Tracklisting Stacie Collins:

 1. Big Freight Train
 2. All She Needed
 3. Set Me Free
 4. I’m Tryin’
 5. Time To Fly
 6. When The Mornin’ Comes
 7. Once Upon a Time
 8. Dandelion
 9. Charlie
 10. Blame It On Me
 11. Sweet Dream
 12. All My Dreams Come True

Bonus Tracks:

 1. Sweet Dream
 2. I’m Tryin’
 3. Set Me Free
 4. When The Mornin’ Comes
 5. Charlie
 6. Blame It On Me
 7. Dandelion

Written in Music Nieuwsbrief