Sera Cahoone – The Flora String Sessions
Door op 26 juni 2018

Artiest: Sera Cahoone
Album_title: The Flora String Sessions
Genre: countryfolk
Label: Lady Muleskinner
Release_date_reissue: 05/10/2018
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3795796
The Flora String Sessions Sera Cahoone
4
4

Zoals de titel From Where I Started duidelijk aangeeft, keert Sera Cahoone op die recente langspeler terug naar haar muzikale wortels. Die situeren zich in de country die ze tijdens omzwervingen met haar familie oppikte in de honky tonks van Colorado. Als tiener begeleidde ze in de buurt van Denver al oudere blueslui in de plaatselijke clubs.

In Seattle maakte ze deel uit van de plaatselijke indierock scène en hanteerde de drumsticks bij Carissa’s Wierd en Band Of Horses. De country en folk invloeden verdwenen nooit helemaal uit haar hoofd en klinken sterk door op haar solowerk, vooral op het eerder aangehaalde From Where I Started.

The Flora String Sessions is  opgebouwd met een doordachte selectie uit Cahoone’s solowerk maar blijft ver weg van de gebruikelijke, vrijblijvende verzamelaars. De songs klinken beter dan ooit in deze nieuwe, sobere aankleding, we horen enkel de stem van Cahoone en haar akoestische gitaar. Violist Alex Guy  zorgt voor achtergrondzang en de strijkersarrangementen. Die voert hij samen met een andere violiste, Kyleen King en Maria Scherer Wilson op cello uit in een bijzonder geslaagd experiment dat een organisch geheel vormt.

Het oorspronkelijk al intimistische karakter wordt nog versterkt in deze selectie van haar beste songs. Dat is meteen merkbaar in de opener Baker Lake en het uit haar debuut geplukte Couch Song is een verstilde parel met die fraaie cello en vioolklanken.

Uit  From Where I Started werden Dusty Lungs en Up To me weerhouden Dat blijven prachtige folksongs maar de selectie uit Deer Creek Canyon overtreft alles. De titelsong, Worry Are Your Life en het afsluitende Shakin’ Hands schitteren sterker dan ooit in de meer genuanceerde omkadering. Als je enigszins vertrouwd bent met de fraaie, originele versies weet je wat dat betekent.

Tracklisting The Flora String Sessions:

  1. Baker Lake
  2. Couch Song
  3. Dusty Lungs
  4. Worry All Your Life
  5. Up To Me
  6. Deer Creek Canyon
  7. Shakin’ Hands