Seasick Steve – Sonic Soul Surfer
Door op 31 maart 2015

Band: Seasick Steve
Album_title: Sonic soul Surfer
Genre: blues
Release_date: 03/19/2015
Label: Caroline Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Sonic soul Surfer Seasick Steve
3.5
3.5

Seasick Steve poseert op de voorkant van zijn nieuwe album voor een hele coole auto, maar op de achterkant staat hij gewoon weer op zijn John Deere tractor. Want als hij niet op tour is, dan is hij nog steeds boer. Maar Steve heeft natuurlijk ook veel te vertellen. Verhalen zat en als hij een tijdje niet op tour is geweest, begint hij rusteloos te worden. Dat is al een verhaal op zich en het laat zich prima vertellen in het lekker rockende Roy’s Gang. I’m gonna Get On That Stage and gonna play you my very best show zingt Steve.

Het daarop volgende Bring It On en het bijzonder sterke Dog Gonna Play zorgen er voor dat het een dampend eerste deel van het album wordt. Maar ook wanneer Steve gast terug neemt is hij bijzonder sterk. Het huilende In Peaceful Dreams bijvoorbeeld dat versterkt wordt door de heerlijke mountain fiddle (dat klinkt toch beter dan berg viool). Of het ongelofelijk mooie Heart Full Of Scars waar hij bijna in de microfoon lijkt te zijn geklommen. Deze songs bieden de nodige afwisseling naast de rokende boogie blues nummers.

57 minuten is best lang voor een bluesplaat, maar toch kan ik niet veel vullertjes ontdekken. Misschien zijn Your Name en Right On Time niet de meest opvallende tracks, maar in het geheel luisteren ze prima weg. Maar het gaat natuurlijk vooral om de John Lee Hooker achtige stampers als Barracuda ’68 of Sonic Soul Boogie die er voor zorgen dat deze plaat wel tot 1 van de hoogtepunten behoort binnen Steve’s oeuvre.

Tracklisting Sonic Soul Surfer:

 1. Roy’s Gang
 2. Bring It On
 3. Dog Gonna Play
 4. In Peacuful Dreams
 5. Summertime Boy
 6. Swamp Dog
 7. Sonic Soul Boogie
 8. Right On Time
 9. Barracuda ’68
 10. We Be Moving
 11. Your Name
 12. Heart Full Of Scars