Samenwerking Dr. John en Dan Auerbach (The Black Keys)
Door op 01 maart 2012

Band: Dr.John
Album_title: Locked Down
Genre: Roots
Label: Nonesuch Records

Op 30 maart verschijnt het nieuwe studioalbum Locked Down van de in de Rock and Roll Hall of Fame opgenomen icoon Dr. John (Mac Rebennack). Het album heeft de titel Locked Down meegekregen en is geproduceerd door niemand minder dan Dan Auerbach van The Black Keys.

De samenwerking met Auerbach – die persoonlijk een band van jonge muzikanten bij elkaar zocht voor Locked Down en zelf de productie en gitaren voor zijn rekening nam – is op een bijzondere manier ontstaan. Dr. John’s kleindochter is fan van The Black Keys en zag een samenwerking tussen haar opa en haar favoriete band meer dan zitten. Rebennack luisterde na lang aandringen naar de muziek van The Keys en was verkocht. Auerbach speelde zelf al langer met het idee en ventileerde duidelijk zijn ambitie om “the best record you’ve made in a long time” te maken. Nu, twee jaar later, is het album klaar om gereleased te worden.

 De tien tracks op Locked Down zijn geschreven door Dr. John en Auerbach en is opgenomen in de Easy Eye Sound Studio in Nashville. Auerbach en Rebennack combineren bezwerende zang (Eleggua), politiek getinte raps (Revolution) en zwoele R&B met een gezonde dosis funk (My Children, My Angels). Ze hebben zich voor dit album laten inspireren door de muziekstijlen gospel, blues, rock en zelfs Afro-beat.

Dr. John zijn kleurrijke carrière maakte een vliegende start in de jaren ’50 waarin hij gitaar speelde en zelfs enkele songs schreef voor platen van onder andere Joe Tex en Frankie Ford. Een berucht schietincident dwong hem afscheid te nemen van zijn zo geliefde gitaar en hij richtte zich als sessiemuzikant op projecten van Sonny and Cher, The Stones en Aretha Franklin. Gedurende de jaren ’60 ging hij solo verder als Dr. John The Nite Tripper wiens muziek zich kenmerkte door zijn unieke mix van mystieke voodoo, funk, R&B, psychedelic rock en Creoolse roots. Hij was genomineerd en won vele Grammy Awards. Locked Down is het eerste album van Rebennack dat zal worden uitgebracht op Nonesuch Records.

Maandag 2 juli treedt Dr. John op in Paradiso te Amsterdam.

Written in Music Nieuwsbrief