Runaway Horse – Beautiful Blue EP
Door op 05 januari 2017

Band: Runaway Horse
Album_title: Beautiful Blue
Genre: countryfolk, cosmic dreampop
Release_date: 01/05/2017
Label: Eigen beheer
Rating: Vier sterren (4)
Beautiful Blue Runaway Horse
4
4

Ballad Of A Runaway Horse is de titel van een door Emmylou Harris geadopteerde song van Leonard Cohen. De fraaie afsluiter van Cowgirl’s Prayer en tevens het einde van de ‘traditionele’ countryperiode van La Harris. Het is vooral Ballad Of An Abscent Mare, de oorspronkelijke versie van Cohen, die op zijn beurt inspiratie vond in uit de twaalfde eeuw daterende Boeddhistische poëzie, die de keuze van Runaway Horse als groepsnaam bepaalde.

Spilfiguur van dit vanuit Austin opererende Americana collectief is zangeres Mari Tirsa naast gitaar en piano verantwoordelijk voor het songwerk van dit debuut epeetje . Mari is afkomstig uit New Mexico en de vijf songs ademen de sfeer uit van weidse landschappen. Prachtige smachtend gezongen fluisterhymnes  zoals Beautiful Blue voeren je mee naar een droomwereld. Aardse countryfolk wordt verbonden met een zweverige sound die Tirsa samen met producer en gitarist Daniel Barrett en percussionist Rick Richards creëert.

Het met doordringend gitaarwerk gelardeerde Holy Water vormt de poort naar de wereld van Tirsa. Een feeërieke oase waarin we graag vertoeven met The Well en  Once als pastorale soundtrack terwijl we wegdromen bij de bijzonder fraaie digipack met een wondermooi schilderwerk van Gordon Lee Sandberg.  Gracieus, verfijnd luisterwerk dat naar meer smaakt.

Tracklisting Beautiful Blue:

  1. Holy Water
  2. The Well
  3. Once
  4. Beautiful Blue
  5. Arrive