Rooms is het nieuwe album van Fabrizio Cammarate
Door op 20 maart 2012

Artiest: Fabrizio Cammarate
Album_title: Rooms
Genre: Roots, Alternative
Label: Panmondial

Op 20 april zal het album Rooms van de uit Palermo, Sicilië afkomstige Fabrizio Cammarate gaan verschijnen. Een album waarop hij onder meer een fijne samenwerking met de mannen van Calexico aangaat.

Palermo is een goudmijn voor muzikanten. In de hoofdstad van Sicilië komen via de haven allerhande muzikale invloeden het eiland op. Voor Fabrizio Cammarata is Palermo de muze, maar je zult ook echo’s horen van Miriam Makeba’s Zuid-Afrikaanse liedjes, en hij heeft ook nummers waarin Cubaanse tres samenkomt met Indische tabla, ritmische percussie en elektrische gitaren. Net zo goed als dat je aan Bob Dylan en Nick Drake moet denken bij het beluisteren van zijn debuut album The Second Grace.

Op 20 april verschijnt Fabrizio Cammarata’s nieuwe album Rooms. Het album is opgenomen in Sicilië, NYC, Portland en Arizona met producer JD Foster en bevat gastoptredens van onder andere Joey Burns (Calexico) en Jairo Zavala (Calexico/ Depedro).

Fabrizio stond onder meer in de voorprogramma’s van Devendra Banhart, Iron & Wine, Gang of Four, The Devastations, Depedro, Carmen Consoli en Ely Guerra heeft hij met band The Second Grace laten horen dat zijn muziek live vertaald kan worden voor verschillende soorten publiek. Eerder dit jaar stond Fabrizio op Eurosonic in Groningen. In 2011 speelde hij op andere belangrijke showcase festivals als SXSW, c/o Pop, Glimps en MaMa.

Tracklisting Rooms:

  1. All I Know
  2. Alone & Alive
  3. Misery
  4. Down Down
  5. Aberdeen Lane
  6. Mount Pellegrino
  7. Myriam
  8. Pole Kitoto
  9. Me And The Rain
  10. Highlake Bay