Reto Burrell – Side A & B
Door op 16 februari 2017

Artiest: Reto Burrell
Album_title: Side A &B
Genre: rootsrock
Release_date: 02/17/2017
Label: Echopark
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Side A &B Reto Burrell
3.5
3.5

Tijdens zijn jeugd ontwikkelde Reto Burrel een fascinatie voor rockmuziek, hij zoekt en vindt een uitlaatklep in punkrock en alternatieve rockformaties.  Sinds hij in ‘97 voor het solopad  kiest levert de in het Zwitserse Lucerne residerende singersongwriter met Amerikaanse roots vanuit het Alpenland  met plaatselijke muzikanten voortreffelijke werkstukken af die aansluiten bij de  muzikale traditie  van de overkant van de Oceaan.

Het uit  2014 daterende Lucky Charm krijgt een sterk vervolg met Side A &B dat ter gelegenheid van de twintigste verjaardag als soloartiest wordt uitgebracht. Veertien songs die Burrell, zoals de titel aangeeft, daadwerkelijk in twee, op cd imaginaire, plaatkanten opsplitst.

Op het eerste gedeelte met een volwaardige begeleidingsband achter zich wordt het rockbeest uitvoerig uitgelaten De invloeden van Springsteen, Bob Seger of een Tom Petty zijn duidelijk aanwijsbaar maar het grofkorrelig stemtimbre geeft het songwerk onmiskenbaar een persoonlijk cachet. Energieke met snerpende gitaarriffs aangestuurd rock wipt haasje over met melodieus  midtempo werk. Side B is met soberder georkestreerd  folkgetint werk gevuld. Meestal een akoestische gitaar met op de achtergrond een sfeervol gitaartje of orgeltje een eenzame pedalsteel. Reto Burrell overtuigt op beide ‘plaatkanten’.

Tracklisting   Side A & B:

Kant A:

 1. Shake It
 2. Chasing The Wild
 3. How Many Doubts
 4. Swimming In The Stars
 5. Ticket To Fly
 6. I Hate Goodbyes
 7. Red, Red Wine  Pt.2

Kant B:

 1. When It Comes To Town Tonight
 2. You’re Still Alive
 3. Seize The Morning Light
 4. Sweet Lover
 5. Three Monkeys
 6. A Reason To Stay Here
 7. Gladiators Of Society

Written in Music Nieuwsbrief