Randy Thompson Band – War Peace Love Fear
Door op 31 januari 2017

Artiest: Randy Thompson
Band: Randy Thompson Band
Album_title: War Peace Love Fear
Genre: rootsrock, Americana
Release_date: 12/14/2016
Label: Jackpot Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
War Peace Love Fear Randy Thompson Band
3.5
3.5

Een kernachtige titel voor van de vanuit Clifton, Virginia actieve Randy Thompson en zo klinkt ook de muziek op zijn vijfde langspeler, Collected een uit het vroegere werk geplukte verzamelaar even buiten beschouwing gelaten.  Midnight blue schiet meteen ongemeen krachtig uit de sloffen en in Better Not Get Me Started ontspant zich op energieke, gebalde snarenritmiek een ondubbelzinnig statement, What Side You On is eveneens een robuuste roadhouserocker  terwijl Drown in The mainstream ongenadig op de trommelvliezen inhakt.

Er prijkt gelukkig ook subtieler werk op War Peace Love Fear. Luister maar eens naar het meer ingetogen op mooie akoestische fingerpicking drijvende Forever On My Mind . Last Letter Home, een van wanhoop en heimwee doordrongen smeekbede om terug in contact te komen met de achtergebleven familie in de Virgina hills. Ook het met een combinatie van fiddle en gitaartwang  opgepookte Someday Soon en vooral 33rd Of August zijn afkomstig uit de betere songsmidse waarin country versmelt met de onvervalste outlawtraditie. Het is vooral dit meer genuanceerde facet van de songwriter dat we ten volle appreciëren.

“I m looking for the real thing”, Thompson pepert het er nog eens stevig in met Drown In The Mainstream, daar hoeft de man van wakker liggen. Hij moet niet verder zoeken, hij heeft het  gevonden met War Peace Love Fear, een authentiek en doodeerlijk statement.

Tracklisting War Peace Love Fear:

  1. Midnight Blue
  2. Better Not Get Me Started
  3. Forever  On My Mind
  4. All Good Now
  5. Last Letter Home
  6. What Side Are You On
  7. Someday Soon
  8. Drown In The Mainstream
  9. 3rd Of August