PK Gregory – Honkabilly Blues
Door op 18 maart 2018

Artiest: PK Gregory
Album_title: Honkabilly Blues
Genre: folkblues, country folk
Release_date: 03/09/2018
Label: Eigen beheer
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Honkabilly Blues PK Gregory
3.5
3.5

Ze bestaan blijkbaar nog de zogenaamde ‘one man bands’ met half achter een harmonica verscholen  eenzame muzikanten die hun gitaarakkoorden met een uitsluitend door voetenwerk aangedreven drumkit begeleiden. Protestzangers die in de jaren zestig aan de folkboom schudden, maakten destijds bij gebrek aan budget wel eens gebruik van deze economische oplossing.

Tegenwoordig treft je ze meestal al buskend in winkelstraten aan, af en toe breekt zo’n getalenteerde muzikale einzelgänger door. Vanuit het bluesmilieu bereikten Seasick Steve en Bjorn Berge ook meer eclectisch ingestelde bluespodia. Of dit ook weggelegd is voor PK Gregory valt nog af te wachten. De vanuit Anchorage, Alaska via Arizona naar Noorwegen verkaste individualist heeft in ieder geval al een naam voor zijn muzikale verrichtingen. Honkabilly Blues is de toepasselijke titel, Hankabilly Blues geldt als volwaardig alternatief, voor de derde langspeler van een singer-songwriter die met onderhoudend stemtimbre zijn verhalen vertelt.

De instrumentatie werd in de Franken Trailer Ranch, zoals het de ware one man band betaamt  simultaan ingespeeld, zonder overdubs of andere studiotechnieken. Zo pendelt  PK met niet onverdienstelijke fingerpicking van door gospel geïnspireerde  folkblues in The Jesus Cure en Major Stone naar luchtig countrygetint werk.

Kelly Got The Stomach Flu is stomende rockabilly met rammelende, folkie harmonicalicks. Een puberaal rijmpje  zoals  She Showed Me A Picture Of Her Cat kan je eveneens bij prettig gestoord werk rekenen. My Soul Is A Wasteland Of Pain And Death refereert naar een jonge Dylan die zijn ziel uit zijn lijft holt op weg naar de metro voor de laatste nachttrein. Beat Me Senseless With Your Love herinnert met dartele riffs  aan Britse muzikanten die opportunistisch twijfelden tussen blues en dansbare popbeat.

Zo  huppelt Gregory van The Executioner’s Song, een met fijne gitaarwang ondersteunde western whistler naar Let’s Not Fight, een prachtig gezongen intimistische kampvuurballade die dicht in de buurt van Johnny Cash komt. Ter afsluiting  neemt PK Gregory nog uitgebreid de tijd voor een reprise van het openingsnummer met een zogenaamde lunchtime version van Jesus Cure. Uiterst amusant podiumvoer.

Tracklisting Honkabilly Blues:

 1. The Jesus Cure
 2. Major Stone
 3. Pizza and A Bag Of Fun Dip
 4. Kelly Got The Stomach Flu
 5. She Showed Me A Picture Of Her Cat
 6. My Soul Is A Wasteland Of pain And Death
 7. Beat Me Senseless With Your Love
 8. Heck Of A Deal
 9. Sugar Idol
 10. She’s Not My Type( She’s Not You)
 11. The Executioner’s Song (ZKG Pt.2)
 12. Let’s Not Fight
 13. Jesus Cure ( Lunchtime version)