Pieta Brown – Postcards
Door op 11 maart 2017

Artiest: Pieta Brown
Album_title: Postcards
Genre: singer-songwriter, folkpop
Release_date: 03/10/2017
Label: Lustre Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3619418
Postcards Pieta Brown
4
4

Zo’n vijftien jaar geleden knutselde Pieta Brown haar eerste langspeler ineen  met de hulp van Bo Ramsey, gitarist bij haar vader Greg Brown en zelf een niet onverdienstelijk singersongwriter op de hielen van illustere blueshelden uit het Chess tijperk. In zowat elke verder stadium was Ramsey, later de echtgenoot van Pieta, telkens nauw betrokken. Een andere constante is de voortdurende verandering, van folkgetint werk naar het meer bij rock aanleunende Remember The Sun en terugkerend naar een meer intimistische benadering.

Je kan Pieta bezwaarlijk  bestempelen als honkvast. Op haar achttiende resideerde de jongedame al inzo’n twintigtal appartementen en huizen tussen Iowa en Alabama. In onze contreien blijft de Amerikanse songstress alsnog in eerder beperkte kring bekend. Enkele jaren geleden was er wel Het Deert Me Niet een vertaling van I Don’t Mind, afkomstig van Mercury, de voorloper van het sfeervolle Paradiste Lost en vertolkt door de Vlaamse zangeres Eva De Roovere.

Op Postcards duiken telkens andere muzikale gastmuzikanten op bij ieder nummer en dat leidt tot een behhorlijk gevarieerde geheel. In de meeste nummers is de gitaar van Ramsey van de partij. Maar er zijn  ook enkele sobere duo-luiken. Zo legt David Mansfield met mandoline en Weiserborn de resonerende basis voor Once Again, een knap folknummer terwijl Mark Knopfler een karakteristieke ingetogen ademende bijdrage levert bij Street Tracker. In Take Me Home flankeert David Lindley’s Hawaiiaanse gitaar het zwoele, delicate stemtimbre van de zangeres.

Eveneens gedenkwaardig is het tedere  duet met Caitlin Canty omkaderd met pedalsteel van Eric Heywood  die bovendien een akoestische gitaartandem vormt met Ramsey. De gitarist wordt omringd met toetsenwerk van getalenteerde zonen Benson en Ramsey van The Pines in de mooi galmende afsluiter All The Roads. De niet aflatende zoektocht naar geborgenheid klinkt door in iedere zucht en song en resulteert in een prachtige, diep doorvoelde en dromerige soundtrack.

Tracklisting Postcards:

  1. In The Light (With Calexico)
  2. Rosine (With Mike Lewis)
  3. Once Again (With Dave Mansfield)
  4. How Soon (With Mason Jennings)
  5. Street Tracker (With Mark Knopfler)
  6. Stopped My Horse (With Carrie Rodriguez)
  7. Station Blues (With Chad Cromwell)
  8. Take Me Home (Soldier’s Prayer) (With David Lindley)
  9. On Your Way (With Eric Heywood & Caitlin Canty)
  10. All The Roads (With The Pines)