Paul Thorn – What The Hell Is Goin’ On?
Door op 31 juli 2012

Artiest: Paul Thorn
Album_title: What The Hell Is Goin' On?
Genre: Roots
Release_date: 07/02/2012
Label: Blue Rose
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3099895
What The Hell Is Goin' On? Paul Thorn
4
4

Het alweer zevende album van Paul Thorn is een coveralbum. En we hadden het kunnen weten: als meestersongwriter weet hij ook het werk van anderen ijzersterk te vertolken.

De muzikale carrière van ex bokser Paul Thorn is behoorlijk indrukwekkend te noemen met 7 albums in 15 jaar (zijn debuut Hammer And Nail kwam in 1997 uit) en zeer veel live-optredens, zowel in voorprogramma’s van onder meer Bonnie Raitt, Sting, John Prine en Robert Cray, als op eigen kracht. Hoewel niet elk album, hoe sterk ook qua songmateriaal, commercieel succesvol was en Thorn nogal eens van platenlabel switchte werd zijn doorbraak in 2008 bewerkstelligd met het geweldige album A Long Way From Tupalo, dat hem door tv optredens bij Jimmy Kimmel en Conan O’Brien landelijk bekend maakte.

Na 6 albums met vrijwel alleen eigen werk koos Thorn er met What The Hell Is Goin’ On? voor om songs van anderen onder handen te nemen en er zijn eigen draai aan te geven. Met zijn sterke band (gitarist Bill Hinds, keyboardspeler Michael Graham, bassist Ralph Friedrichsen en drummer Jeffrey Perkins) krijgen de songs van onder meer Allen Toussaint, Ray Wyllie Hubbard, de onvermijdelijke Buddy en Julie Miller en Lindsay Buckingham een fijne Thorn versie mee. Verrassingen zijn het geweldige, door Elvin Bishop geschreven titelnummer, het van The Free bekende Walk In My Shadow en het van Eli ‘PaperBoy’ Reed bekende Take My Love With You, dat het album afsluit. Ook zijn versie van Rick Danko’s Small Town Talk en de uit de Muscle Shoals stal afkomstige, door Donnie Fritts geschreven, prachtballade She’s Got A Crush On Me zijn ijzersterk.

De sfeer op What The Hell Is Goin’ On? is lekker los en dynamisch. Er wordt op het hele album gedreven en met gevoel voor emotie gespeeld en Thorn geeft de songs zijn allerbeste vertolkingen mee. What The Hell Is Goin’ On? Is daarmee een van de meest plezierige albums van het jaar en een absoluut geslaagde coverplaat.

Tracklisting What The Hell Is Going On?:

 1. Don’t Let Me Down Again
 2. Snake Farm
 3. Shelter Me Lord
 4. Shed A Little Light
 5. What The Hell Is Goin’ On
 6. Small Town Talk
 7. Walk In My Shadow
 8. Wrong Number
 9. Bull Mountain Bridge
 10. Jukin’
 11. She’s Got A Crush On Me
 12. Take My Love With You