Otis Gibbs – Souvernirs Of A Misspent Youth
Door op 17 november 2014

Artiest: Otis Gibbs
Album_title: Souvernirs Of A Misspent Youth
Genre: Alternative, Roots
Release_date: 07/07/2014
Label: Wanamaker, Eigen beheer
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3316407
Souvernirs Of A Misspent Youth Otis Gibbs
4
4

De Amerikaanse singer-songwriter Otis Gibbs brengt zijn albums het liefst zo onafhankelijk mogelijk uit, zonder veel tussenkomst van platenlabels. Dat maakt het verspreiden en creëren van naamsbekendheid wel eens lastig. Voor zijn nieuwe album heeft hij de hulp van zijn fans op internet ingeroepen, door middel van een crowdfunding project, waarbij onder andere genoeg donaties ervoor zouden zorgen dat dit album er kwam. Hoera voor Gibbs, dat is gelukt!

Al meer dan twaalf jaar maakt Gibss ongeveer hetzelfde soort muziek; eerlijke singer-songwriter, met invloeden van folk, blues, country en bluegrass. Op dit album zijn vooral de invloeden van bluegrass wat groter, met fiddle en banjo in een hoofdrol. Daarnaast zorgt pedalsteel voor de nodige country invloeden. Zijn rasperige stem vol emotie doet de rest.

Muzikaal kent deze plaat een eerlijke rechtdoorzee benadering die ook tekstueel hoog in het vaandel staat. Er wordt bijvoorbeeld gezongen over: de pracht van de natuur, een lange treinreis, een eenzaam meisje in een bar en een dagje hard werken. Simpele onderwerpen en simpele teksten, oprecht en zonder poespas gezongen. Gibbs is een uitstekend verteller van dit soort levensverhalen en al snel hang je aan zijn lippen.

Otis Gibbs doet niets nieuws, vele singer-songwriters doen zowel muzikaal als tekstueel hetzelfde. Hij compenseert het echter met de nodige emotie en eerlijkheid, die het gebrek aan originaliteit doen vergeten.

Tracklisting Souvernirs Of A Misspent Youth:

  1. Cuzmin
  2. Ghosts of Our Fathers
  3. Back in My Day Blues
  4. It Was a Train
  5. The Darker Side of Me
  6. No Rust on My Spade
  7. Wrong Side of Gallatin
  8. Nancy Barnett
  9. Kokomo Bar
  10. With a Gun in My Hand