Ook Wanda Jackson, Robert Ellis & Slobberbone op Take Root 2014
Door op 27 juni 2014

Genre: Roots

Met de aanvulling van oud gediende Wanda Jackson, nieuwe held Robert Ellis en het immer geweldige Slobberbone zijn er weer drie mooie namen aan de 2014 editie van Take Root toegevoegd.

Eerder werd reeds gemeld dat Joan Baez, Daniel Romano, John Fullbright, Dave McGraw & Mandy Fer en Matt The Electrician op de nieuwe editie van Take Root zullen gaan optreden. Zaterdag 13 september is de datum voor Take Root 2014 die natuurlijk weer plaatsvind in de Oosterpoort, Groningen.

Met oude heldin Wanda Jackson, die in 2011 het veel geprezen album The Party Ain’t Over, geproduceerd door Jack White, uitbracht en het jaar daarna het wat minder opvallende Unfinished Business, heeft het festival absoluut een grote trekker binnen gehaald. Hetzelfde geldt natuurlijk van het uit Denton, Texas afkomstige Slobberbone. Hun alternative-meets-rock-meets-country sound was eind jaren 90 en het begin van deze eeuw bijzonder populair. De band stopte er begin 2005 mee maar een reünie brengt de band nu ook weer naar Europa. Erg fijn dat te horen! Hopen dat ze lekker veel songs van hun geweldige albums Barrel Chested (1997) en Everything You Thought Was Right Was Wrong Today (2000) op Take Root gaan spelen.

Een andere grote aanwinst voor Take Root 2014 is nieuwe held Robert Ellis. Begin dit jaar bracht hij met het geweldige The Lights From The Chemical Plant een van de allerbeste albums van het jaar uit. Binnen de songs van het album weet hij een doorleefde mengeling van country, rock en pop en zelfs dikke vleugen jazz te verwerken. Live schijnt de man nog veel beter te zijn dan zijn geweldige laatste (zijn derde alweer) album doet vermoeden.

Written in Music Nieuwsbrief