Oldtime Stringband – Cat’s Got The Measles
Door op 06 juli 2016

Band: The Oldtime Stringband
Album_title: Cat's Got The Measles
Genre: akoestisch folk, bluegrass
Release_date: 06/15/2016
Label: Eigen beheer
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3550824
Cat's Got The Measles The Oldtime Stringband
3.5
3.5

Op het hoesje van Cat’s Got The Measles van The Oldtime Stringband  prijkt evenals op de voorgaande werkstukken een fraaie afbeelding van een koebeest. Dat is geen toeval Ruud Spil, een van de euh ..spilfiguren van deze band uit Hoorn en Amsterdam, is een kunstenaar die vooral portretten van koeien schildert, zoals enkele jaren in een boeiende TV- documentaire uitvoerig getoond werd.

The Oldtime Stringband waarin Spil op de banjo tokkelt, verzorgde de soundtrack bij die documentaire en ondertussen is die formatie aan de derde langspeler toe. De muzikanten zijn afkomstig uit Hoorn en Amsterdam, maar zoeken oude volksmuziek op. Die zoektocht pendelt van het Friese platteland naar de drassige swamps van Louisiana en de Appalachen. Met sfeervolle bluegrass en folk roept The Oldtime Stringband  de sfeer van de pioniers van weleer op.

Het is het charmante, overslaande  stemtimbre van zangeres Sally O’Day geflankeerd door de zang van de voltallige band dat het repertoire kleurt. Volleerde Pickers als Spil, Ton Knol op gitaar en mandoline,  René Boerrigter die mandoline afwisselt met fiddle en accordeon en Nico Druijf die naast de akoestische baskast zingende zaag hanteert creëren een  gevarieerde  sound waarin authenticiteit en spontaan speelplezier hand in hand gaan. Gezellige muziekjes Ideaal om een  zomers (tuin)feestje op te luisteren.

Tracklisting Cat’s Got The Measles:

 1. Take Me away
 2. Blue Daimond Mine
 3. Bumming Freight Train
 4. Down The Road
 5. Run Mountain
 6. Cotton Mill Girl
 7. Milwaukee Blues
 8. Miner’s Prayer
 9. Our Town
 10. Henry Lee
 11. The Cat’s Got The Measles
 12. Going Across The Mountain
 13. Don’t Go To That Barber