Nieuwe uitgave Wrecking Ball verwacht en aansluitende tour
Door op 10 februari 2014

Artiest: Emmylou Harris
Album_title: Wrecking Ball
Genre: Roots
Label: Nonesuch Records

Op 19 mei geven Emmylou Harris en Daniel Lanois een concert in Carré in Amsterdam en op 21 mei zijn ze te zien in het Eindhovense Muziekgebouw. Beide shows zijn onderdeel van hun Europese tour ter gelegenheid van de heruitgave van het album Wrecking Ball, dat op 7 april verschijnt (via Nonesuch/Warner).

De oorspronkelijke uitgave van, het door Daniel Lanois geproduceerde ,Wrecking Ball verscheen in 1995. Deze ontving wereldwijd zeer lovende kritieken en werd geprezen in alle toonaangevende media. Harris ontving voor Wrecking Ball in 1996 een Grammy Award (voor Best Contemporary Folk Album).

Afgelopen jaar was Harris voor het laatst in Nederland. Toen was zij samen met vriend en collega Rodney Crowell te zien in Vredenburg Leidsche Rijn (Utrecht) en Oosterpoort (Groningen). Aanleiding hiervoor was hun album Old Yellow Moon, dat eveneens een Grammy Award won (voor Best Americana Album).

Dit keer zal Harris met Lanois het podium delen. Lanois, bekend voor zijn werk met onder meer U2, Bob Dylan, Neil Young en Willie Nelson, is verantwoordelijk voor de productie van de her-release van Wrecking Ball. Deze release bevat 3 onderdelen, een ge-remasterde versie van het originele album, een bonus CD met niet eerder uitgebracht werk en de DVD Building the Wrecking Ball, waarop o.a. interviews met Harris en Lanois, maar ook met speciale gasten waaronder Neil Young, Steve Earle en Brian Blade staan.

De kaartverkoop voor deze concerten start op 13 februari om 12:00 uur.