Nieuw album van Ry Cooder in aantocht
Door op 05 augustus 2011

Artiest: Ry Cooder
Album_title: Pull Up Some Dust And Sit Down
Genre: Roots
Label: Warner

Van Ry Cooder zal op 2 september een nieuw album gaan verschijnen. De titel van het nieuwe album is Pull Up Some Dust And Sit Down.

Cooder heeft over de afgelopen decennia een zeer imposant oeuvre opgebouwd. Zowel met albums vol eigen songs als filmische soundtracks, wist hij steeds weer te verrassen. Daarnaast wist hij zijn sociale betrokkenheid met sterk verhalende teksten tot een emotievol en persoonlijk verhaal; om te bouwen en een groot bewustzijn te creëren.

Ook op zijn nieuwe album neemt Cooder politieke en sociale onderwerpen onder handen. Zo trekt hij een parallel tussen de depressie van de jaren twintig en de huidige financiële crisis in No Banker Left Behind en heeft hij het over de immigratieproblematiek in El Corrido de Jesse James. Baby Joined The Army gaat over het rekruteren van jongeren uit de sloppenwijken van LA door het Amerikaanse leger.

Pull Up Some Dust And Sit Down verschijnt op 2 september op CD en 2LP+CD en is de opvolger van de trilogie: I, Flathead (2008), My Name Is Buddy (2007) en Chavez Ravine (2005). In 2008 verscheen de verzamelaar The UFO Has Landed die zijn filmmuziek en zijn solowerk bundelt.

Tracklisting Pull Up Some Dust And Sit Down:

 1. No Banker Left Behind
 2. El Corrido de Jesse James
 3. Quick Sand
 4. Humpty Dumpty World
 5. Dirty Chateau
 6. Baby Joined the Army
 7. Christmas Time This Year
 8. Lord Tell Me Why
 9. Simple Tools
 10. John Lee Hooker for President
 11. Dreamer
 12. If There’s a God
 13. No Hard Feelings