Nieuw album van Robert Cray verwacht
Door op 23 juni 2012

Artiest: Robert Cray
Album_title: Nothin' But Love
Genre: Roots
Label: Provogue

Op 27 augustus zal van Robert Cray, still the young master of soulful blues, een nieuw album gaan verschijnen. Het album is Nothin But Love gedoopt.

De tien albumtracks zijn geschreven door alle vier de leden van de Robert Cray Band, die naast Robert Cray (zang/gitaar) bestaat uit Jim Pugh (keyboards), medeoprichter Richard Cousins (bas) en Tony Braunagel (drums). Nothin But Love biedt een muzikale mix van blues, rock, soul en jazz en de songs verhalen over alle aspecten van de liefde. Het album is geproduceerd door Kevin Shirley (bekend van o.a. Joe Bonamassa, Aerosmith en The Black Crowes).

Nothin But Love is alweer het zestiende studioalbum van Robert Cray, die hiermee een nieuw hoofdstuk toevoegt aan een reeds indrukwekkende carrière met 15 Grammy Award-nominaties – waarvan hij er 5 verzilverde -, meer dan 12 miljoen verkochte albums, duizenden uitverkochte shows over de hele wereld en zelfs een eigen signature gitaarlijn bij Fender. Vanaf de release van zijn doorbraakalbum Strong Persuader in 1986 is Robert Cray de koning van de blues rock. In de loop der jaren heeft hij platen opgenomen en live gespeeld met de groten der aarde, zoals Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Bonnie Raitt en John Lee Hooker. Op 57-jarige leeftijd werd Robert Cray opgenomen in de Blues Hall of Fame; hij is daarmee de jongste levende legende die deze eer toekomt.