Nieuw album Other Lives
Door op 09 augustus 2011

Band: Other Lives
Album_title: Tamer Animals
Genre: Roots, Indie / Pop, Folk
Label: PIAS

Other Lives brengt op 29 augustus een nieuw album uit. De titel van het album is Tamer Animals en verschijnt via het Nederlandse platenlabel PIAS.

De Amerikaanse indie- en folkband, die is opgericht in Stillwater, Oklahoma, werd in 2004 gevormd als een instrumentaal project onder de naam Kunek. Als Kunek bracht de band één album uit bij Play Tyme Records in 2006, Flight Of The Flynns, en voegde daarvoor zelfs vocals toe aan de mix. Daarna maakten ze de overgang naar Other Lives met een vergelijkbare sound, maar altijd versterkt door zang.

Nadat de vijf overgebleven leden in 2008 hun eerste EP uitbrachten, verscheen eind maart 2009 hun gelijknamige debuutalbum. Deze plaat werd geproduceerd en opgenomen in Los Angeles door drummer en muziekproducent Joey Waronker (R.E.M., Beck, Walt Mink). De eerste single Black Tables werd gebruikt in de televisieseries Grey’s Anatomy, Ugly Betty, Covert Affairs en One Three Hill. Vooral doordat de muziek in Grey’s Anatomy werd gebruikt kreeg de band een enorme boost en speelde onder andere in het voorprogramma van Bon Iver, The National en The Decemberists.

Tamer Animals is geproduceerd door de band zelf en opgenomen in een eigen studio. Wederom is Joey Waronker verantwoordelijk voor de mix. De eerste single van het album heet For 12. De band zal dit jaar op Lowlands staan en komt in het najaar terug voor meer optredens. Eind augustus zal overigens een interview met de band geplaatst worden, dus houd de site goed in de gaten!

Other Lives bestaat uit:

 • Jesse Tabish – zang, gitaar, piano
 • Josh Onstott – basgitaar, mellotron
 • Jenny Hsu – cello
 • Jonathon Mooney – viool, orgel, piano, gitaar
 • Colby Owens – drums

Tracklisting Tamer Animals

 1. Dark Horse
 2. As I Lay My Head Down
 3. For 12
 4. Tamer Animals
 5. Dust Bowl III
 6. Weather
 7. Old Statues
 8. Woodwind
 9. Desert
 10. Landforms
 11. Heading West

Written in Music Nieuwsbrief