Neil Young verrast met nog een nieuw album
Door op 04 oktober 2012

Artiest: Neil Young
Band: Neil Young And Crazy Horse
Album_title: Psychedelic Pill
Genre: Roots, Rock
Label: Reprise

Op 26 oktober verschijnt het nieuwe album van Neil Young & Crazy Horse getiteld Psychedelic Pill. Direct na het afronden van de goed ontvangen plaat Americana die eerder dit jaar is verschenen, is Young met Billy Talbot, Ralph Molina en Poncho Sampredo studio Audio Casablanca ingedoken om aan dit nieuwe project te werken. Het album is geproduceerd door Young, John Hanlon en Mark Humhreys. Psychedelic Pill bevat acht tracks plus een bonustrack.

Vanwege de lengte van de nummers – de openingstrack Driftin´ Back duurt bijna 28 minuten – wordt Psychedelic Pill uitgebracht op 2CD. Op 23 november verschijnt het album ook op 3-LP en blu-ray. Op de blu-ray zijn alle video’s behorend bij de negen tracks te bekijken. Alle songs zijn originele composities en maken samen het langst durende album ooit door de band gemaakt. Zoals de titel al doet vermoeden wordt de luisteraar meegenomen naar een, volgens Young, nieuwe dimensie.

In de videoclip van de eerste single Walk Like A Giant is geen enkel bandlid te zien, maar het is een samenraapsel van historische beelden met onder meer Albert Einstein en de atoombom. De video duurt een kleine vijf minuten, de originele compositie die te beluisteren is op het album maar liefst zestien.

Tracklisting Psychedelic Pill:

CD1:

  1. Driftin´ Back
  2. Psychedelic Pill
  3. Ramada Inn
  4. Born In Ontario

CD2:

  1. Twisted Road
  2. She´s Always Dancing
  3. For The Love Of Man
  4. Walk Like A Giant

Bonus Track:

  • Pschydelic Pill (Alternate Mix)