Mylk – Live it Loud
Door op 20 mei 2016

Band: Mylk
Album_title: Live it Loud
Genre: Roots
Release_date: 29/4/2016
Label: Blues Company
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3531565
Live it Loud Mylk
3
3

Live it Loud is voor mij de eerste kennismaking met deze Limburgse Southern bluesrock band. Mylk bestaat uit een viertal ervaren en gedreven muzikanten met een diepe voorliefde voor de bluesy rock. De band bestaat uit zanger/gitarist Dave James Hendrikse, bassist Geert Kuipers, Jan van Haperen gitaar en Jan van der Pluijm drums. Een echte hardwerkende liveband is mijn indruk.

Dit album is eigenlijk de opvolger van de EP 47th Street, want daarna zijn er twee tracks uitgebracht op een CD-single nl. Did You Save The World en Just Talking To The Moon. Did You Save The World is overigens ook terug te vinden op dit album dat verder bestaat uit een tiental eigenhandig geschreven songs. Niet verwonderlijk is dat de bluesrock en vooral de melodieuzere Southern Rock-ingrediënten ruimschoots terug te horen zijn op dit album.

Live it Loud is een zeker geen slecht album en ook de live-achtige sfeer is prima. Er wordt enthousiast, stevig en virtuoos gerockt zoals in de opener Stranger To The Rain, Nasty Crazy Woman en Little Bit of Blues. Mooi opgebouwd is de ballad Past A Peasant, hoogtepuntje!

Origineel is het stevig rockende Half a Million Voices vanwege de stevige bas en het goed in de song verweven gitaarwerk. Luister verder vooral ook naar Mr. Bluesman en Hats Off For The Hangman.

Tracklisting Live it Loud:

  1. Stranger To The Rain
  2. Nasty Crazy Woman
  3. Past a Peasant
  4. Little Bit of Blues
  5. Half a Million Voices
  6. Did You Save The World
  7. Mr. Bluesman
  8. Waiting For Another Day
  9. Hats off For The Hangman
  10. I’m Okay