My Darling Clementine – The Reconciliation?
Door op 01 oktober 2013

Band: My Darling Clementine
Album_title: The Reconciliation?
Genre: Roots, Country
Release_date: 09/30/2013
Label: Continental Song City
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3235116
The Reconciliation? My Darling Clementine
3.5
3.5

Wat meteen opvalt aan The Reconciliation? van My Darling Clementine is de prachtige retro-hoes, met daarop de uitvoerende artiesten: Michael Weston King en zijn vrouw Lou Dalgleish. Ook op de andere foto’s zijn ze allebei afgebeeld in trouwkleding. Als je vervolgens kijkt naar de geweldige titels van de nummers (al even retro als de hoes), dan wordt vrij snel duidelijk wat voor muziek je kunt verwachten op deze nieuwe cd.

Het stel heeft namelijk een schijf gemaakt in de traditie van de duetten in de countrymuziek. Daarvan zijn er in het verleden natuurlijk nogal wat erg bekend geworden. Denk dan naar aan Johnny Cash en June Carter, aan Porter Wagoner en Dolly Parton, aan Conway Twitty en Loretta Lynn, aan Gram Parsons en Emmylou Harris en natuurlijk aan George Jones en Tammy Wynette. De sfeer die zij jaren geleden wisten te creëren, is de sfeer die My Darling Clementine op deze nieuwe schijf wilde hebben.

Daarin is het duo goed geslaagd. Hoewel de muziek dus duidelijk onder de noemer ‘country’ valt, zijn er wel meer invloeden te horen dan op hun vorige album How Do You Plead? (uit 2011). Zo is Our Race Is Run erg soulvol, onder meer vanwege de blazers. Muzikaal zit het album ook goed in elkaar. Duidelijk is dat de 2 zich hebben laten omringen door erg goede muzikanten. Ondanks dat Michael Weston King en Lou Dalgleish allebei Brits zijn en het album is opgenomen in Sheffield, klinkt de muziek op The Reconciliation? als authentieke, Amerikaanse country. Niet gek dus, dat de nummers voornamelijk over liefdesverdriet gaan. The Gospel According To George (hieronder te horen) is een hommage aan de overleden countryzanger George Jones. Ook vermeldenswaardig is nog de bijdrage van Kinky Friedman op opener Unhappily Ever After.

The Reconciliation? is dus een album met een heleboel knipogen naar het verleden maar vooral, een album met een flink aantal mooie countrynummers.

Live:

25-11-2013: Voetbal International (RTL7), Hilversum
26-11-2013: Vestzaktheater ’t Zwijnshoofd, Bergen Op Zoom
27-11-2013: Live Uit Lloyd (Radio Rijnmond), Rotterdam
27-11-2013: Puur Wit, Terheijden
28-11-2013: JoJo Concerts, Vlaardingen
29-11-2013: Theater Van Beresteyn, Veendam
01-12-2013: Paradiso, Amsterdam

Tracklisting The Reconciliation?:

 1. Unhappily Ever After (Feat. Kinky Friedman)
 2. No Heart In This Heartache
 3. I Can’t Live With You (When You Can’t Live With Yourself)
 4. Our Race Is Run
 5. Leave The Good Book On The Shelf
 6. No Matter What Tammy Said (I Won’t Stand By Him)
 7. I No Longer Take Pride
 8. King Of The Carnival
 9. The Gospel According To George
 10. Ashes, Flowers & Dust
 11. Let’s Be Unhappy
 12. Miracle Mabel