Morrès – A Good Day EP
Door op 22 januari 2018

Band: Morrès
Album_title: A Good Day EP
Genre: Roots
Release_date: 09/15/2017
Label: Eigen beheer
Rating: Vier sterren (4)
A Good Day EP Morrès
4
4

Morrès is een uit de regio Arnhem en Nijmegen afkomstig rocktrio. Opvallend is dat de stem van zanger/gitarist Anco Koens een behoorlijke gelijkenis vertoont met de uit Wales afkomstige zanger/gitarist Mark Pontin. Je kunt je daarvan overtuigen door eens naar het album Textures te luisteren dat in 2016 uitkwam. De band Morrès is opgericht in 2013 en bestaat naast Anco Koens uit Thomas Calis op drums en achtergrond zang en bassist Johan Volman. Begin 2018 heeft Morrès via hun website bekend gemaakt dat ze een nieuw bandlid hebben toegevoegd aan hun line-up en dat is Johan Volman op keyboards.

De smaakvolle ingrediënten van deze band zijn een stevige en stuwende ritmesectie, aangevuld met krachtige vocalen en melodieuze gitaarlijnen. Dit zorgt voor een interessante mix van melodische powerpop, rock en fusioninvloeden. Dus veel emotie, energie en dynamiek.

Morrès heeft al een aardige staat van dienst. Zo hebben ze al opgetreden in Veronica’s Countdown Café ter promotie van hun toenmalige album Still. De band werkte toen samen met cabaretier en hardloper Dolf Jansen die de tekst van de titeltrack schreef. Inmiddels is de band alweer bezig met het schrijven van nieuw materiaal en willen ze ter promotie van deze EP gaan toeren door Duitsland en Nederland. Het liveclipje van de fusionachtige track Mercy dat op de website staat klinkt prima overigens, dus live staan ze hun mannetje wel.

De EP A Good Day bestaat uit een 5-tal zelf geschreven nummers en werd opgenomen in de Arnhemse Sound Vision Studio. De productie is gedaan door George Konings. Op 15 september 2017 werd de EP gepresenteerd in LuxorLive. Van het album is de single Once getrokken.

De band Morrès, niet te verwarren met een bepaalde meubelgigant, heeft zich goed op de kaart gezet met deze puike EP van hoge kwaliteit. Uiterst sfeervolle, soms wat melancholisch klinkende songs die dermate goed in elkaar zitten dat een knallende gitaarsolo niet veel meer zou toevoegen. Als Morrès deze kwaliteit kan consolideren dan zou het zomaar kunnen dat ze bekend gaan worden tot hopelijk ver buiten onze landsgrenzen.

Tracklisting A Good Day EP:

  1. Once
  2. Blue Sky
  3. Mercy
  4. A Good Day
  5. So Familiar