Millpond Moon – Time To Turn The Tide
Door op 18 september 2015

Band: Millpond Moon
Album_title: Time To Turn The Tide
Genre: countrfolk
Release_date: 06/23/2015
Label: Tikopia Records
Rating: Vier sterren (4)
Time To Turn The Tide Millpond Moon
4
4

Aan het begin van afgelopen zomer voerde een bescheiden Europese tournee het Noorse duo Millpond Moon naar mijn dorp. In het plaatselijke tot boekencafé omgevormde stationnetje vond het bewuste concert plaats. Voordien imponeerden Kjersti Misje  en Rene Hauge al met hun stemmen pracht op Broke In  Brooklyn, een wonderlijke langspeler. Na het concert vertrouwden ze me een schijfje met nieuw songwerk toe.

Dat schijfje met de naam To Turn The Tide resideert al een zomer lang in mijn cdspeler en nu het stilaan herfst wordt, de ideale periode om zo’n verfijnd akoestisch werkstuk echt naar waarde te schatten, is minstens enige toelichting verschuldigd. Overigens is Millpond Moon opnieuw on the road in onze contreien.

Misjes engelenzang en Hauges minder gepolijste stemtimbre contrasteert sterk en vormt tegelijkertijd een uitzonderlijk complementair geheel. Voeg daarbij de toch wel markante fingerpicking techniek van Hauge, die de steun krijgt van een fiddle, mandoline en baskast van good folks uit de Noorse muziekscène. Een muzikaal team op niveau dat het duo door een vlekkeloos parcours leidt. Na het voor de gelegenheid tot duet omgevormde Forever Young van Dylan volgt een handvol eigen composities van Hauge.

Bij de eerste beluisteringen ging mijn voorkeur uit naar verstild werk als Wind Of Plenty, Lena Baker, het treurige relaas over de lotgevallen een alleenstaande vrouw in Georgia vlak na de tweede wereldoorlog, en melancholisch getinte mijmeringen als No Man’s Land. Het duo doet ook bijzonder fraaie dingen met  All La Glory van The Band dat in een jazzy bewerking passeert en Jerry Reeds Wayfaring Stranger. De composities van  Hauge blijven moeiteloos overeind tussen al dat fraais dat weten we zeker na de afsluitende ronduit schitterende pianoballade My Father Used To Say.

Millpond Moon is deze maand terug in Europa er volgen nog enkele concerten in het clubcircuit. Op 17/9 in de Amsterdamse Mulligans Irish Pub,  18 /9 bij Peter en Leni’s bar Steendam, op 25 september zien we Kjersti en Rene terug in Café Station Berlaar.

Tracklisting Time To Turn The Tide:

  1. Forever Young
  2. Time To Turn The Tide
  3. Wind Of Plenty
  4. Lena Baker
  5. All La Glory
  6. Modi
  7. Kitty Cat
  8. No Man’s Land
  9. Wayfaring Stranger
  10. My Father Used To Stay