Matthew Barber – Big Romance
Door op 12 maart 2015

Artiest: Matthew Barber
Album_title: Big Romance
Genre: Roots
Release_date: 03/15/2015
Label: Outside Music
Rating: Vier sterren (4)
Big Romance Matthew Barber
4
4

Niet vreemd dat Gary Louris, voorman van The Jayhawks, het nieuwe album van de Canadese Matthew Barber geproduceerd heeft. Barbers stijl van tijdloze Americana-songs schrijven sluit naadloos aan op die van zijn eigen band.

In Europa hebben we nog maar bar weinig meegekregen van Matthew Barber en wat met recht al een mooie muzikale carrière genoemd mag worden. Alweer toe aan zijn achtste album maakte hij eerst naam in zijn thuisland met een mix van folk en rock om vervolgens met zijn meer country/folk georiënteerde en persoonlijker laatste twee, zelf geproduceerde, albums (Songs For The Haunted Hillbilly (2012) en Matthew Barber (2014)) ook naam in Amerika te maken.

Hij trok met die albums ook de aandacht van Louris die toen hij de meest verse songs van Barber hoorde, gelijk enthousiast zijn productionele en muzikale support toezegde. Want Louris vragen om alleen de productie te doen dat lukt bijna niemand. Natuurlijk wil hij ook zijn muzikale bijdrage, met geweldige gitaarpartijen en achtergrondzang, leveren. Louris leverde voor Big Romance een geweldige productieklus af waarbij de sterke songs, in fijne arrangementen gegoten, en het zeer aantrekkelijk warme stem van Barber, uitstekend in uitkomen.

Big Romance is een fraai album geworden dat zowel in Barber’s thuisstad Toronto als in de boerderij van vriend Greg Keelor (van de band Blue Rodeo), in het oosten van Ontario, werd opgenomen. Met het fraai opgebouwde Hold Me als geweldige albumopener, openbaart zich met geweldige songs als Magnet Eyes, de titelsong, Magic Greg (een fraaie ode aan een overleden vriend), On The 505, Dance Of The Honey Bee en If Our Timing Is True een prima album dat beslist veel aandacht verdient.

Tracklisting Big Romance:

  1. Hold Me
  2. Magnet Eyes
  3. Big Romance
  4. When She Comes Over Me
  5. On The 505
  6. Lose Your Love
  7. Magic Greg
  8. If Our Timing Is True
  9. Dance Of The Honey Bee
  10. Still Beating

Written in Music Nieuwsbrief