Mark Porkchop Holder – Let It Slide
Door op 23 februari 2017

Artiest: Mark Porkshop Holder
Album_title: Let It Slide
Genre: rotsrock, boogieblues
Release_date: 02/17/2017
Label: Alive Natural Sound
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3645936
Let It Slide Mark Porkshop Holder
3.5
3.5

Met The Black Diamond Heavies maakt de guitarslinger Tenessee en omgeving onveilig met een rauw mengsel van garagepunkrock en blues. Nadat Holder wegens on the road opduikende demonen opstapt wordt het trio tot een duo gereduceerd. De orgelman John Wesley Meyers alias  James Leg en drummer Van Campbell gaan verder met Black Diamond Heavies  en ze versieren zelfs een platencontract. Op Alive Natural Sound komt naast studiowerk nog de kolkende liveregistratie  Alive as Fuck uit.

Springlevend blijkt ook de ondertussen kogelronde Holder die na een door verslaving en depressies geteisterd parcours uiteindelijk terug in Chattanooga Tennessee belandt. Daar zoekt hij samen met de ritmetandem Travis Kilgore/ Doug Bales de bluesroots op.

De titeltrack Let It Slide, is een instrumentale intro die na nauwelijks een halve minuut   in Dissapearing overloopt,  ritme en beat lonken onbeschaamd naar de Stones ten tijde van Exile On Mainstreet en Sticky Fingers maar dan met een nog rauwer, rudimentair randje dat terug opduikt in het door snedige slidewerk en opvallende vocale backing van Heather Kilgore aangedreven My Black Name en Headlights.

De roadhouse rock van het dreigende 38 sluit mooi aan  terwijl we met het gehhel akoestische No Doctor in de drassige swamps van de Mississippi delta verzeilen. Ronduit indrukwekkend zijn donkere, dreigende verhalen over het leven onderweg  zoals  de hallucinante interpretatie van Stagger Lee, en het naar rockabilly neigende onheilspellende Stranger. Met zo’n vlammende versie van Please Don’t zetten Holder en kompanen ongetwijfeld de podia in lichterlaaie. Compromisloze boogiestuff met meerwaarde.

Tracklisting Let It Slide:

  1. Let It Slide
  2. Dissapearing
  3. My Black Name
  4. Headlights
  5. 38
  6. Let It Slide Reprise / No Doctor
  7. Stagger Lee
  8. Stanger
  9. Baby Please Don’t Go