Mara Levine – Facets Of Folk
Door op 10 juli 2019

Artiest: Mara Levine
Album_title: Facets Of Folk
Genre: folk, bluegrass
Release_date: 07/05/2019
Label: Eigen beheer
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Facets Of Folk Mara Levine
3.5
3.5

De titel geeft het al aan, de derde langspeler van Mara Levine is weerom opgebouwd met een bloemlezing folk die het verleden verbindt met hedendaags werk. Evenals bij haar bezigheden als  juwelen ontwerpster gaat de zangeres uit Jersey daarbij nauwgezet te werk met ondersteuning van bevriende muzikanten zoals Andy Leftwith, Bob Harris en de alomtegenwoordige snarenman John Guth.

Er wordt overigens bijzonder sterk geopend met het op sprankelende bluegrasstonen huppelende  Reap What You Sow. De interpretatie van Hey, Thats No Way to Say Goodbye groeide uit de samenwerking met Caroline Cutroneo die dat nummer van Leonard Cohen eerder met Levine op het podium bracht. In Tree of Life horen we Cutroneo terug, samen met Hillary Foxsong  steunt ze Mara’s loepzuivere heldere zang die refereert naar de verrichtingen van illustere folkdiva’s zoals JoanCollins en Joan Baez.

In het meer recente Be The Change en het door Si Kahn aangeleverde Upstream, een aanklacht tegen de verwoesting van natuurgebieden in Alaska door inhalige mijn-exploratie klinkt het sociaal engagement sterk door. Daarnaast zijn er ook prachtige ingetogen passages Taladh Chriosda is op Christ Child’s Lullaby gebaseerd, de uit 1854 daterende hymne werd in Schotse  folk milieus geadopteerd. Mary brengt het als ode aan haar oudste zoon met hulp van het harmony trio Gathering Time. Het van Bill Staines afkomstige Child of Mine is een teder duet met Josh Joffen.

In het afsluitende gedeelte huist nog bijzonder aangenaam  luistervoer, The Moment Slipped Away is een meeslepende, op prachtig strijkerswerk evoluerende, ballade van Christine Lavin. Gordon Lightfoot en Paul Simon creëerden tijdloos poëtisch songwerk, de wonderlijke reprises van Mara Levine tonen dat nog eens onmiskenbaar aan in deze verfijnde folkcollectie.

Tracklisting Facets Of Folk:

 1. Reap What You Sow
 2. Daughters and Sons
 3. Hey, That’s No Way to Say Goodbye
 4. Tree of Life
 5. A Perfect Rose
 6. Be The Change
 7. By My Silence
 8. Taladh Chriosda
 9. Child of Mine
 10. Upstream
 11. The Moment Slipped Away
 12. Bitter Green
 13. Song for the Asking