Lukas Nelson & The Promise Of The Real – Turn Off The News Build A Garden
Door op 17 juli 2019

Artiest: Lukas Nelson
Band: The Promise Of The Real
Album_title: Turn Off The News Build A Garden
Genre: rootspop, countryrock
Release_date: 06/14/2019
Label: Fantasy/Concord
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3852286
Turn Off The News Build A Garden The Promise Of The Real
4
4

Het vak leert Lukas bij zijn vader Willie Nelson die hij sinds zijn dertiende flankeert als ritmegitarist op concerten. Gesterkt door die muzikale familiale affaire zet hij in 2008 samen met drummer Anthony LoGerfo zijn eigen band op met hulp van percussionist Tato Melgar en toetsenman LoganMetz  en later bassist Corey McCormick groeide Promise Of The Real uit tot een hecht opererende band die Lukas’ songwerk reproduceert. Naast de evidente country- en rockinvloeden is Neil Young  ongetwijfeld een niet weg te cijferen inspiratiebron. Ome Neil engageert Nelson en zijn band als begeleiders op in de studio en op het podium, een combinatie die vooral tijdens de concerten  gensters slaat, getuige recente passages in Lotto Arena en Ziggo Dome. Recent werkte hij nog samen met Lady Gaga en Bradley Cooper en zijn muziek is te beluisteren in de soundtrack van de remake van A Star Is Born.

Ondertussen vindt Nelson nog de tijd om relevant studiowerk aan te brengen. Turn Off The News Build A Garden opent met het op rinkelende gitaartjes en zonnige zangkoortjes trippelend Bad Case, een combinatie die enigszins herinneringen oproept aan Traveling Wilburys ook  Where Does Love Go fladdert gracieus richting The Big O met dat zwoele achtergrondkoortje.

De titeltrack getuigt eveneens van een bijzonder optimistische visie die hier samen met Sheryl Crow wordt gedebiteerd in een opgewekte popsong, de akoestische versie met Young aan het pomporgel die net voor de afsluiter passeert is wat scherper. Als daarbij de elektrische gitaren even verstommen komt Lukas’ timbre  opvallend dicht in de buurt van zijn vader, die is overigens evenals Micah, Lukas’ jongere broer, van de partij met zijn karakteristiek rommelige picking in Mystery

Civilized Hell is een aardige countryrocker met snerpende gitaar, naast stamvader Willie, zingt Shooter Jennings, de zoon van dat andere outlaw coutry-icoon, even mee in het koortje.”Consider It Heaven“, zingt de jonge Nelson ter afsluiting, hij heeft in ieder geval weerom een fraai werkstukje afgeleverd.

Tracklisting Turn Off The News Build A Garden:

 1. Bad Case
 2. Turn Off The News (Build A Garden)
 3. Where Does Love Go
 4. Save A Little Heartache
 5. Lotta Fun
 6. Civilized Hell
 7. Mystery
 8. Simple Life
 9. Out In La
 10. Something Real
 11. Stars Made Of You
 12. Turn Off The News (Build A Garden)
 13. Consider It Heaven