Lucie Thorne – Everything Sings Tonight
Door op 11 januari 2016

Artiest: Lucie Thorne
Album_title: Everything Sings Tonight
Genre: Roots/Alternative
Release_date: 10/15/2015
Label: Little Secret Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3459010
Everything Sings Tonight Lucie Thorne
3.5
3.5

Midden het afgelopen jaar toerde de Australische zangeres samen met haar vaste drummer Hamish Stuart in Europa. Het muzikale stel dook twee dagen in een Berlijnse studio om de basistracks van  de zesde langspeler vast te leggen. Het duo creëert een sfeervol klankenpallet  dat nadien aangevuld werd met  spoken word bijdragen van Lucie’s vader, de Tasmaanse poëet Tim Thorne.  In de wondermooie titelsong krijgt die  gezelschap van de in folkkringen niet onbekende troubadour Greg Brown, zijn dochter Pieta, die eerder met Lucie samenwerkte, zingt even mee in het afsluitende nummer Green & Blue.

Sensuele, haast fluisterende zang kleurt de uitsluitend eigen composities, indringende verhalen die herinneren aan het intimistische oeuvre van  Elliott Smith en eigengereide diva’s als Rickie Lee Jones, Gillian Welch, uiteraard is de invloed van Joni Mitchell evenmin afwezig. Diep doorvoelde geprevelde mijmeringen worden onderbouwd met geïnspireerde snarenspinsels en percussie, in enkele nummers geflankeerd door subtiele snarenbijdragen van Bo Ramsey terwijl Chris Parkinson is in Lasetter Gold van de partij. In  Not Waiting Now komt daar nog het zacht aanzwellende orgeltje van Chris Abrahams bij.

Everything Sings Tonight is een warme en betoverende, enigszins mysterieuze lo-fi soundtrack die getuigt van een verleidelijke schoonheid met tegelijkertijd een behoorlijk spanningsveld dat de luisteraar niet onberoerd achterlaat.

Tracklisting Everything Sings Tonight:

  1. Blackwing
  2. The Russhing Dark
  3. Room To Burn
  4. Darlin If We Could
  5. Everything Sings
  6. Laseseter Gold
  7. Not Waiting Now
  8. Moving Colours
  9. Up All Night
  10. Green & Blue

Written in Music Nieuwsbrief