Libby Koch – Just Move On
Door op 07 juli 2016

Artiest: Libby Koch
Album_title: Just Move On
Genre: country, singer songwrite
Release_date: 07/10/2016
Label: Berkalin Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3567470
Just Move On Libby Koch
3.5
3.5

Libby Koch is afkomstig uit Houston, Texas maar werkt in Nashville samen met producer Bil  VornDick. Zoals menige zangeressen Die hun songwerk zelf componeren  gebruikt ze daarbij een gitaar maar Libby beperkt zich niet tot het gebruikelijke akoestische exemplaar. Ze tokkelt niet  onverdienstelijk op zo’n prachtige stevige uit de kluiten gewassen Gretch en wordt daarbij geflankeerd door  een voortreffelijk  snarentrio met sessieleider Bruce Dees, Bob Williams en  Sonny Garrish op de onontbeerlijke steelgitaar.

Nog opmerkelijker zijn Kochs vocale prestaties, het betreft hier weliswaar wat tranerige songs die steevast ze  de aspecten van teloorgegane relaties belichten, maar in Koch countryneske mijmeringen klinken gevarieerde invalshoeken door. In haar emotionele  zanglijnen komt naast de meer traditionele country  benadering zoals in het akoestische, door trieste fiddle aangedreven Lady Luck ook fijne honky tonk  aan bod met het door levendige fingerpicking aangedreven I’ve Been Been Blind en Bring You Down of de meeslepende gospelfeel van de titelsong.

Back To Houston vertelt de keuze van een beginnende zangeres, voor een wellicht lucratieve loopbaan in de advocatuur of het onzekere bestaan als beginnende muzikante. Gelukkig voor ons opteerde Koch onder het motto Just Move On voor het laatste. Zo kunnen we nu optimaal genieten van naast de al vernoemde nummers  fijne songs als Out Of My Misery of I Wish You Where Here. Uit het leven gegrepen verhalen vertaalt in levend(e)ige country.

Tracklisting Just Move On:

 1. Just Move On
 2. You Don’t Live Here Anymore
 3. Out Of My Misery
 4. Don’t Know How
 5. Chance On me
 6. I’ve Been Blind
 7. Tell Me No Lies
 8. Bring You Down
 9. Lady Luck
 10. Back To Houston
 11. I Wish You Were Here